Γενικός Δείκτης:765.63-1.39%
EUR/USD: 1.1216

Επιφυλακτική εν όψει Fed η Wall Street

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ήπιες απώλειες καταγράφει σήμερα η αμερικανική αγορά. Οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν την απόφαση της Fed για τη νομισματική πολιτική.

Παρότι δεν αναμένονται αλλαγές στα επιτόκια, η αγορά αναζητά κάποιο σινιάλο, κάποια πιθανή αλλαγή ρητορικής που θα μαρτυρήσει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είτε θα τηρήσει τη δέσμευση της να παραμείνει υπομονετική, είτε θα σφίξει τα χαλινάρια στο μέλλον.

Οι επενδυτές έχουν ήδη αποτιμήσει πάντως μια χαλαρή νομισματική πολιτική, και εφόσον η Fed δεν τους αιφνιδιάσει, η αγορά αναμένεται να προχωρήσει σε ήπια κατοχύρωση κερδών "sell the news", όπως και ήδη πραγματοποιεί σήμερα. Άλλωστε από τα χαμηλά Δεκεμβρίου οι αμερικανικοί δείκτες έχουν ανακάμψει πάνω από 17%.

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,4% στις 25.795 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.823 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα στις 7.721 μονάδες.

Η μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, ενισχύεται κατά 0,7%, παρά το γεγονός ότι οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέβαλαν πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στον διαδικτυακό κολοσσό, για παρεμπόδιση των ανταγωνιστών του από το να εμφανίζονται στην online αναζήτηση διαφημίσεων.

Πρόκειται για το τρίτο παρόμοιο πρόστιμο που επιβάλλεται στην Google σε δύο χρόνια.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της FedEx σημειώνει βουτιά άνω του 5%, καθώς ο CFO της εταιρείας, Alan Graf, προειδοποίησε ότι «η επιβράδυνση των διεθνών μακροοικονομικών συνθηκών και οι ασθενέστερες τάσεις της παγκόσμιας αύξησης του εμπορίου συνεχίζονται, όπως έγινε εμφανές στη μείωση των διεθνών εσόδων της FedEx Express σε ετήσια βάση».

Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν οι εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.

Χθεσινό δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι ο Αμερικανός Εμπορικός Αντιπρόσωπος, Robert Lighthizer, και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, σχεδιάζουν να μεταβούν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία για τους δασμούς.

Παράλληλα, χθεσινό δημοσίευμα του «Bloomberg» ανέφερε πως ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η Κίνα έχει αποσύρει κάποιες από τις παραχωρήσεις που είχε κάνει στις εμπορικές συνομιλίες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required