Γενικός Δείκτης:772.740.01%
EUR/USD: 1.1138

Στα ομόλογα έσπευσαν μαζικά οι επενδυτές μετά τη Fed

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με «βουτιά» απάντησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων στις σημερινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).

Η Fed διατήρησε, όπως αναμενόταν, αμετάβλητα τα επιτόκια, στο εύρος 2,25% - 2,50%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και επενδυτών αλλά και την στάση αναμονής που είχε εξαγγείλει στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (FOMC).

Επίσης, η κεντρική τράπεζα προανήγγειλε πως δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων το τρέχον έτος, με μία αύξηση να πραγματοποιείται το 2020.

Παράλληλα, η Fed προανήγγειλε το τέλος της διαδικασίας συρρίκνωσης του ισολογισμού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει «βουτιά» 7,9 μονάδων βάσης και διαμορφώνεται στο 2,525%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2018.

us10year203.PNG

Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4,8 μ.β. στο 2,98%, ενώ του 2ετούς σημειώνει πτώση 8,3 μ.β. στο 2,39%.

Την ίδια ώρα, πιέσεις δέχεται το δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- να υποχωρεί κατά 0,5% στις 95,9 μονάδες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required