Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Ανοδικά οι ευρωαγορές με focus σε εμπόριο και εταιρικά αποτελέσματα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά σε ανακοινώσεις εξαγορών, αλλά και στις κυοφορούμενες εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 σημειώνει οριακή άνοδο 0,01%, στις 387,58 μονάδες με τους διάφορους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε μεικτό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,14%, ο γερμανικός DAX -0,02%, ο γαλλικός CAC 40 +0,02%, ενώ στην ευρό-περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,43%, και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 επίσης με άνοδο 0,44%.

Οι αγορές εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς πολλές εταιρείες προβαίνουν εντός της εβδομάδας σε ανακοινώσεις. Citigroup και Goldman Sachs ανακοινώνουν σήμερα, με τις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης να σημειώνουν ήδη άνοδο 1%.

Η μετοχή του διαφημιστικού ομίλου Publicis ενισχύθηκε κατά 2% μετά την είδηση για την εξαγορά της εταιρείας διαφήμισης και data Epsilon, με τίμημα 4,4 δισ. δολ.

Στο μεταξύ, η Norsk Hydro έκανε άλμα 4% μετά την κίνηση του δημόσιου κατηγόρου στη Βραζιλία να άρει εμπάργκο παραγωγής στη χώρα.

Στο μεταξύ, οι επενδυτές και σήμερα εστιάζουν στις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο. Το Σαββατοκύριακο ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Steve Mnuchin, ανέφερε ότι ελπίζει πως σύντομα οι συνομιλίες θα καταλήξουν. Το Σάββατο ανέφερε ότι η εμπορική συμφωνία σύντομα θα προχωρήσει περισσότερο από τις προηγούμενες συμφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών, οι οποίες, όπως είπε, είναι κοντά στον τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων, όπως μεταδίδει το Reuters.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required