Γενικός Δείκτης:784.280.75%
EUR/USD: 1.1247

Στο «κόκκινο» η Wall Street παρά τα ρεκόρ της Disney

  • ( UPD -16/04/2019 01:17 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας την ημέρα «γιορτής» του κολοσσού της ψυχαγωγίας, με την Παναγία των Παρισίων να φλέγεται - Παραμένει σε απόσταση αναπνοής από ιστορικά υψηλά ο S&P 500 - Το βλέμμα σε εταιρικά και εμπόριο

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Τραγική ειρωνεία το τρομερό ράλι της μετοχής την ημέρα που κάηκε η Παναγία των Παρισίων

Η ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστη η Παναγία των Παρισίων επισκίασε το ράλι-φαινόμενο της Disney, σε ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας.

Κι αυτό διότι την ημέρα που η μετοχή του κολοσσού της ψυχαγωγίας πραγματοποίησε την πιο εντυπωσιακή της άνοδο εδώ και είκοσι χρόνια (σχεδόν 15%), κάηκε ολοσχερώς ένα σπουδαίο μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, του οποίου το όνομα έχει συνδεθεί με την ομώνυμη ταινία της Disney.

Η μετοχή εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλά πάνω από τα 132 δολάρια, μετά και την ανακοίνωση της νεάς υπηρεσίας streaming που θα κοντράρει το Netflix, ε΄νωτο ράλι αξίας άνω των 25 δισ. δολαρίων συνεχίζεται και μετα-συνεδριακά.

Ωστόσο η είδηση της ανυπολόγιστης καταστροφής της Παναγίας των Παρισίων, η οποία έχει βυθίσει στη θλίψη όλο το χριστιανικό και μη κόσμο, επισκιάζει οποιαδήποτε νούμερο...

notrdamefotia.jpg

Πέρα του ράλι της Disney ωστόσο, οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ήπια πτωτικά, στον απόηχο των μεικτών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν αμερικανικές τράπεζες, ενώ το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,11% στις 26.383 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,08% στις 2.905 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 7.976 μονάδες.

Παρά τις ήπιες απώλειες, ο S&P 500 παραμένει κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ.

closingin.png

Η μετοχή της Goldman Sachs είχ4ε πτώση 3,85%, καθώς η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε «βουτιά» 20% στα κέρδη α’ τριμήνου 2019, ενώ τα έσοδά της σημείωσαν πτώση μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη 2,18 δισ. δολ., ή 5,71 δολ. ανά μετοχή, αν και ήταν καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για 4,89 δολ. ανά μετοχή.Ωστόσο, τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 13%, στα 8,81 δισ. δολ., κάτω των προσδοκιών των αναλυτών για 8,9 δισ. δολ.

Από την άλλη, οριακή πτώση είχε η μετοχή της Citigroup (-0,06%), καθώς, ενώ η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων των αναλυτών, ενώ τα έσοδά της αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.

Ειδικότερα, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 4,71 δισ. δολ., ή 1,87 δολ. ανά μετοχή, πάνω από τις εκτιμήσεις για 1,80 δολ., ενώ τα έσοδά της σημείωσαν πτώση 2% στα 18,58 δισ. δολ., έναντι των προβλέψεων για 18,63 δισ. δολ.

Παρά τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν μεγάλες τράπεζες, η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων από τις αμερικανικές εταιρείες έχει ξεκινήσει αρκετά δυναμικά.
Σύμφωνα με τη FactSet, από τις εταιρείες που έχουν αναφέρει αποτελέσματα, το 85% έχει ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.

Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.

Η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός επιβολής για τον έλεγχο οποιασδήποτε εμπορικής συμφωνίας που θα υπάρξει στο μέλλον, με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, να εκφράζει την ελπίδα ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σύντομα σε συμφωνία.

«Αναμένω ότι ο μηχανισμός επιβολής θα λειτουργήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις, ότι θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και ότι εάν δεν το πράξουμε, θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi δήλωσε χθες τι το Πεκίνο επιθυμεί να δημιουργήσει μία ζώνη ελεύθερου εμπορίου με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα «όσο το δυνατόν συντομότερα», τονίζοντας παράλληλα ότι η πολυμέρεια και το ελεύθερο εμπόριο πρέπει να διασφαλιστούν.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγου, Charles Evans, δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να παραμείνουν αμετάβλητα μέχρι το φθινόπωρο του 2020, ώστε να διασφαλιστεί ένας «υγιής» πληθωρισμός στις ΗΠΑ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required