Γενικός Δείκτης:782.010.46%
EUR/USD: 1.1256

Κέρδη στην Ασία - Ισχυρή άνοδος στη Σανγκάη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινήθηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ την ίδια ώρα ξεκίνησαν οι εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Ιαπωνίας με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της ασιατικής χώρας να υπογραμμίζει τα ρίσκα από τον αυξανόμενο προστατευτισμό στις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.

Ο ιαπωνικός Νikkei στο Τόκιο σημειώνει άνοδο 0,24%, με τις δεικτοβαρείς μετοχές της  Fast Retailing και της Softbank Group να ενισχύονται κατά 1% αμφότερες. Ο ευρύτερος Topix όμως μειώθηκε κατά 0,1%.

Η μετοχή της Softbank Corp και της NTT Docomo έκαναν άλμα 3% μετά την ανακοίνωση της δεύτερης ότι οι περικοπές των τιμών ήταν μικρότερες από το αναμενόμενο.

Οι μετοχές στις αγορές της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσαν άνοδο, με τον Shanghai composite να κάνει άλμα 2,21%.

Η ανθεκτικότητα της αγοράς ακινήτων αναμένεται ότι θα αποτελέσει «μαξιλάρι» για την οικονομία της Κίνας, καθώς κλάδοι όπως η μεταποίηση και το λιανικό εμπόριο έχουν πληγεί από τις εμπορικές εντάσεις και την αδύναμη καταναλωτική εμπιστοσύνη, μεταδίδει το Reuters.

Οι μέσες τιμές κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκαν με ταχύτερους ρυθμούς τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που επεξεργάστηκε το Reuters.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,81%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi ενισχύθηκε κατά 0,26%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Asiana Airlines που έκανε άλμα 16%.

Στην Αυστραλία τέλος ο ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,42%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required