Γενικός Δείκτης:783.410.64%
EUR/USD: 1.1256

Ανοδικές κινήσεις στην Ευρώπη με το βλέμμα σε μάκρο και αποτελέσματα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,24% στις 389,04 μονάδες, με τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,32%, ο γερμανικός DAX στο +0,50%, o CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 0,21%, ενώ στην ευρωπεριφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται με 0,27% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με 0,26%.

Αρκετές αμερικανικές τράπεζες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα α' τριμήνου εντός της εβδομάδας μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Goldman Sachs και της Citigroup.

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις από Bank of America, BlackRock, Johnson & Johnson και Netflix.

Πίσω στην Ευρώπη, κοιτάζοντας σε μεμονωμένες μετοχές, η γερμανική εταιρεία λιανικής Zalando σημείωσε νωρίτερα κέρδη 8% μετά την ανακοίνωσή της ότι περιμένει λειτουργική κερδοφορία για το α' τρίμηνο.

Στον αντίποδα η Hays που, παρά το γεγονός ότι ανακοίνωσε αύξηση κερδών, υποχώρησε πάνω από 7%, δηλώνοντας «ανήσυχη» για τις μακροοικονομικές συνθήκες.

Πολλοί επενδυτές αναμένουν τα αυριανά στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ, την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες για μια παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required