Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Μικρά κέρδη - χαμηλοί τζίροι στην Ασία λόγω Πάσχα καθολικών

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν τα χρματιστήρια σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Κίνα, ενώ οι συναλλαγές ήταν περιορισμένες και οι τζίροι χαμηλοί λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών με συνέπεια τα χρηματιστήρια Αυστραλίας, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης και Ινδονησίας να παραμείνουν κλειστά.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei σημείωσε κέρδη 0,5% στις 22.200,56 μονάδες, ενώ τα εβδομαδιαία κέρδη του ανήλθαν σε 1,5%. Σημαντική στήριξη βρήκε στις μετοχές τεχνολογίας, με τη Nintendo να κάνει άλμα άνω του 14%.

Η μετοχή της Nissan υποχώρησε κατά 2,2% μετά τις αναφορές ότι θα μειώσει την παγκόσμια παραγωγή κατά 15% για το τρέχον οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2020.

Επίσης στην Ιαπωνία ο ευρύτερος Topix σημείωσε άνοδο 0,12% στις 1.616.93 μονάδες, ενώ στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,11%.

Ανοδικά και οι κινεζικές αγορές, με τον Shanghai composite να χάνει μέρος των πρωινών κερδών κλείνοντας πάντως ανοδικά κατά 0,21%, ενώ ο Shenzhen composite κέρδισε 0,29%.

Χθες η Wall Street είχε επίσης κέρδη βρίσκοντας στήριξη σε εταιρικά αποτελέσματα και οικονομικά στοιχεία.

Σήμερα, κλειστές θα παραμείνουν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές και το αμερικανικό χρηματιστήριο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required