Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Ράλι άνω του 2% στις τιμές του πετρελαίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε νέο ράλι αποδύεται το πετρέλαιο με την αύξησή των τιμών να ξεπερνά το 2%, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2018. Αιτία η αναφορά του Reuters ότι μια πηγή επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να ανακοινώσει πως όλες οι εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν χωρίς καμία εξαίρεση πρέπει να τερματιστούν ειδάλλως οι χώρες που συνεχίζουν - μεταξύ τους και η Ελλάδα – θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ καταγράφηκαν στα 73,70 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2,4% ή κατά 1,73 δολ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 65,50 δολάρια το βαρέλι αυξημένες κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 2,3% ή κατά 1,5 δολ.

Σημειώνεται πως ο τερματισμός των εξαιρέσεων που είχε δοθεί σε 8 χώρες για ένα εξάμηνο, σχετικά με τις εισαγωγές πετρελαίου, θα πλήξει περισσότερο τους Ασιάτες εισαγωγείς. Οι μεγαλύτεροι πελάτες του ιρανικού πετρελαίου είναι η Κίνα και η Ινδία.

Η Νότια Κορέα είναι σημαντικός αγοραστής μιας εξαιρετικά ελαφριάς μορφής ιρανικού αργού από το οποίο εξαρτάται σημαντικά η βιομηχανία διύλισης και η βιομηχανία πετροχημικών προϊόντων της χώρας.

Η είδηση έρχεται σε μια συγκυρία που ήδη η αγορά πετρελαίου είναι σχετικά περιορισμένη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required