Γενικός Δείκτης:729.310.39%
EUR/USD: 1.1157

Πτωτικές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Απώλειες σημείωσαν τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι χρηματαγορές σε Αυστραλία και Χονγκ Κονγκ παρέμειναν κλειστές λόγω Πάσχα.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού πλην Ιαπωνίας σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,31% στις 542 μονάδες.

Οριακή άνοδο σημείωσε το ιαπωνικό χρηματιστήριο με τον δείκτη  Nikkei στο Τόκιο στις 22.217,90 μονάδες και άνοδο 0,08%, καθώς οι δεικτοβαρείς μετοχές Fast Retailing, Softbank Group και Fanuc σημείωσαν πτώση. Ο ευρύτερος Topix δεν σημείωσε αξιόλογη μεταβολή.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi με οριακή άνοδο 0,02%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite με πτώση 1,66%, ενώ με πτώση άνω του 1% κινήθηκαν και οι δείκτες Shenzhen component και Shenzhen composite.

Το χρηματιστήριο του Κολόμπο στη Σρι Λάνκα που μετρά τις πληγές της μετά το μπαράζ εκρήξεων με 290 νεκρούς, παρέμεινε κλειστό.

Όπως αναφέρει η Corrine Png,της AIA Investment Management [στην προκειμένη περίπτωση της Σρι Λάνκα, η συνεισφορά της και η επιρροή της στη συνολική εικόνα των χρηματαγορών της Ασίας είναι μικρή , άρα δεν αναμένουμε μεγάλης κλίμακας και διάρκειας αντίκτυπο, σίγουρα όμως για τη δική της οικονομία (οι επιθέσεις) θα έχουν πολύ μεγάλη επίπτωση».

Όπως εξηγεί, «ακόμα και πριν τις επιθέσεις, είδαμε επιβράδυνση των τουριστικών αφίξεων από το 190% πέρυσι στο 4% κατά το α' τρίμηνο του τρέχοντος έτους λόγω πολιτικής αστάθειας».

Στην Ινδία, η προβληματική αεροπορική Jet Airways υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2009, μεταδίδει το Reuters. Πριν λίγες ημέρες η Jet Airways ανακοίνωσε ότι σταματά όλες τις πτήσεις, μετά την άρνηση των δανειστών της να της παράσχουν κεφάλαια έκτακτης ανάγκης. Αυτό μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε χρεοκοπία τον αερομεταφορές, καθώς έχει ήδη συσσωρεύσει χρέη 1,2 δισ. δολ.

Τις καλές εποχές της, η Jet Airways διαχειριζόταν πάνω από 120 αεροσκάφη και πάνω από 600 ημερήσιες πτήσεις. Η μετοχή της κατά την τελευταία διαπραγμάτευση υποχώρησε 14%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required