Γενικός Δείκτης:729.310.39%
EUR/USD: 1.1156

Standard Chartered: Ο χρυσός θα σπάσει τα δεσμά του και θα λάμψει περισσότερο το 2020

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικό «ξέσπασμα» του χρυσού προβλέπει από φέτος κιόλας, μια από τους κορυφαίους ειδικούς μετάλλων της Wall Street.

Την περασμένη Πέμπτη το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους, ωστόσο, όπως εκτιμά, η Suki Cooper της Standard Chartered, αυτή η πτώση πλησιάζει στο τέλος της.

Όπως αναφέρει, μια από τις βασικές της υποθέσεις είναι ότι η αμερικανική Federal Reserve κρατά αμετάβλητη την επιτοκιακή της πολιτική και αναβάλλει και για του χρόνου την αύξηση. Είναι ένα σενάριο που, όπως λέει, η Wall Street δεν έχει σκεφτεί σοβαρά ακόμα.

«Η Fed θα τηρήσει στάση αναμονής το 2019 και το 2020 καθώς ετοιμάζει τα εργαλεία της για το επόμενο πτωτικό γύρισμα που είναι πιθανό να έρθει το 2021», αναφέρει.

Οι επενδυτές συνήθως βλέπουν τον χρυσό ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους αστάθειας. Όπως σημειώνει η Cooper, ο χρυσός ακολουθεί ένα ιστορικό μοτίβο που προβλέπει υψηλότερες τιμές όταν η Fed πατάει φρένο στην αύξηση επιτοκίων.

«Η τοποθέτηση των επενδυτών και οι τιμές περιορίζονται για λίγο, πριν ενισχυθούν ας πούμε σε διάστημα έξι μηνών», αναφέρει. «Η τάση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή δεν διαφέρει από αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν».

Η Cooper υποθέτει ότι η Κίνα και η Ινδία θα μπορέσουν να υποστηρίξουν τις τιμές του χρυσού σε υψηλότερα επίπεδα έναντι του 2018 και, όπως λέει, αναμένεται να κινηθούν στα 1.325 δολάρια/ουγγιά κατά το δ' τρίμηνο καθώς τότε αναμένεται και η πτώση του δολαρίου, όπως και οι αποδόσεις των ομολόγων.

Περιμένει ότι ο χρυσός θα τεστάρει τα υψηλά της περσινής χρονιάς ήτοι στα 1.362 δολ/ουγγιά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ για το 2020 «βλέπει» περαιτέρω άνοδο, ίσως και στα 1.375 δολ/ουγγιά.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required