Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Σαουδική Αραβία: Θα καλύψουμε τα κενά της αγοράς από το ιρανικό πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

H Σαουδική Αραβία είναι διατεθειμένη να καλύψει την όποια δυνητική απώλεια προσφοράς αργού, αν οι ΗΠΑ τερματίσουν τις εξαιρέσεις που είχαν επιτρέψει σε αγοραστές ιρανικού πετρελαίου, αλλά η χώρα θα αξιολογήσει την επίπτωση στην αγορά πριν αυξήσει την παραγωγή της, δήλωσε πηγή με γνώση του θέματος στο Reuters.

Η πηγή δήλωσε ότι η όποια δράση από τον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου θα εξαρτηθεί από τη βεβαιότητα της κατάργησης των εξαιρέσεων και της επίπτωσης που θα έχει αυτή στην αγορά πετρελαίου.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα ότι οι αγοραστές ιρανικού πετρελαίου πρέπει να σταματήσουν σύντομα τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις, σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο Reuters, προκαλώντας άλμα 3% στις τιμές του αργού, οι οποίες σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή του έτους.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required