Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1187

Wall Street: Οριακές οι μεταβολές, μικτά τα πρόσημα

  • ( UPD -22/04/2019 23:05 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η πρώτη συνεδρίαση μετά την αργία του Πάσχα των Καθολικών επεφύλασσε ήπιες μεταβολές για τους δείκτες της Wall Street, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στη συνέχεια της εβδομάδας όταν και θα αρχίσει η δημοσίευση των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,18% στις 26.511 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,10% στις 2.907 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 0,22% στις 8.015 μονάδες.

Η Boeing συνέβαλε περισσότερο στις απώλειες του Dow, υποχωρώντας κατά 1% μετά το δημοσίευμα των New York Times ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο που παράγει το 787 της εταιρείας έχουν διαμαρτυρηθεί για κακή παραγωγή και κακές πρακτικές ασφαλείας.

Πάνω από 140 εταιρείες του S&P 500 έχουν προγραμματίσει να δημοσιεύσουν τα τριμηνιαία τους αποτελέσματα αυτήν την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των Coca Cola, της Procter & Gamble, της United Technologies, της Verizon, της Twitter, της Lockheed Martin και της eBay. Η Facebook, η Microsoft και η Tesla Motors επίσης αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα αργότερα αυτή την εβδομάδα

Μέχρι τώρα το 15% περίπου των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους, με το 78% από αυτές να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Chicago Fed για την οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο βελτιώθηκε στο -0,15 τον Μάρτιο από -0,31 το Φεβρουάριο. Θετικές μετρήσεις αντανακλούν ανάπτυξη κάτω του μέσου όρου, ενώ αρνητικές μετρήσεις κάτω του μέσου όρου.

Από την αγορά κατοικίας τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Ένωση Μεσιτών έδειξαν ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν 4,9% τον Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 5,21 εκατ.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για μικρότερη πτώση 3,8% στις 5,30 εκατ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required