Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Πιέσεις στα ομόλογα μετά τις αργίες, καθώς οι επενδυτές στρέφονται στο πετρέλαιο

  • ( UPD -23/04/2019 13:19 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε πίεση βρίσκονται οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης στο σημερινό άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών μετά τις αργίες για το Πάσχα των Καθολικών, αφού η ελκυστικότητα του πετρελαίου μονοπωλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών και τους απομακρύνει από τα ομόλογα.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ωθείται ελαφρά προς τα πάνω κατά 0,2% και διαμορφώνεται στο 3,32%.

Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς καταγράφει άνοδο δύο μονάδων βάσης σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης Πέμπτης, στο 0,04%. Παρόλα αυτά εκτιμάται ότι θα παραμείνει κοντά στο μηδέν για πολύ ακόμη, αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικά παράγοντες που να αλλάζουν τα δεδομένα για την ασθενή παγκόσμια ανάκαμψη και την ανάγκη χαλαρής νομισματικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου κάνει άλμα 7,5 μονάδων βάσης στο 2,668%, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και επτά εβδομάδες. Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι το ιταλικό χρέος αυξήθηκε στο 132,2% του ΑΕΠ από 131,4% του ΑΕΠ.

Οι επενδυτές στρέφονται στο πετρέλαιο - του οποίου οι τιμές βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο τους από τις αρχές του έτους και στο υψηλότερο σημείο από τον περασμένο Νοέμβριο - μετά από την απόφαση της Ουάσιγκτον να μην παραχωρήσει νέες εξαιρέσεις σε ορισμένες χώρες από τις κυρώσεις της για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου, όταν αυτές θα λήξουν στις 2 Μαΐου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required