Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1186

Οι «ταύροι» επιστρέφουν στο Bitcoin - Ξεπέρασε τα 5.600 δολάρια

  • ( UPD -23/04/2019 17:06 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε υψηλό έξι μηνών ανήλθε σήμερα Τρίτη το Bitcoin, σημειώνοντας άνοδο έως 4,5% ξεπερνώντας προσωρινά τα 5.600 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 18 Νοεμβρίου.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παρέσυρε ανοδικά και άλλα κρυπτονομίσματα σε μια κίνηση που χρηματιστές και αναλυτές χαρακτήρισαν τεχνικής φύσεως. Η πλειοψηφία των επενδυτών είναι αβέβαιη για το αν η δυναμική της αγοράς μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα.

Τον περασμένο μήνα, σε λιγότερο από 30 ημέρες, η τιμή του Βitcoin αυξήθηκε από $3.900 στα $5.630, σχεδόν κατά 40%.

Τη Δευτέρα, ένας trader κρυπτονομiσμάτων, γνωστός στην κοινότητα ως "Crypto Rand", δήλωσε ότι μια κίνηση για το Βitcoin στο ορόσημο των $6.000 είναι πιθανή, με βάση τη βραχυπρόθεσμη απόδοση του ψηφιακού νομίσματος τον Απρίλιο.

Τον Απρίλιο, πολλοί traders ήταν επιφυλακτικοί όσον αφορά την τάση των τιμών του Βitcoin λόγω του ισχυρού ράλι του κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του μήνα, κατά την οποία σημείωσε άνοδο κατά 20% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Τον Μάρτιο, σε μια παρουσίαση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), η εταιρεία Bitwise Asset Management εκτίμησε ότι ο ημερήσιος συναλλασσόμενος όγκος του Βitcoin είναι περίπου 270 εκατομμύρια δολάρια.

Από τις 23 Απριλίου, ο πραγματικός όγκος του Βitcoin παραμένει πάνω από 692 εκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά το εκπληκτικό ποσοστό του 156% από τον περασμένο μήνα.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required