Γενικός Δείκτης:725.56-0.81%
EUR/USD: 1.1186

Άνοδος στη Wall Street μετά τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street την Τρίτη, αφού τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα από εταιρείες ήταν καλύτερα των προσδοκιών.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε κατά 46 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 ανέβηκε κατά 0,3%. Ο Nasdaq Composite διαπραγματεύθηκε περίπου 0,6% υψηλότερα.

Δύο κολοσσοί που διαπραγματεύονται στον βιομηχανικό Dow Jones, η Coca-Cola και η United Technologies, ανακοίνωσαν σήμερα κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Procter & Gamble, ωστόσο η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για το σύνολο του έτους που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Από την πλευρά του ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Verizon ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ενώ αναθεώρησε ανοδικά το outlook. Ισχυρά κέρδη ανακοίνωσε και η Whirlpool Corp. ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι μετοχές του Twitter σημειώνουν ράλι 14,4% καθώς η εταιρεία κατέγραψε υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των χρηστών για το τελευταίο τρίμηνο.

Την ίδια ώρα, το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται στο πετρέλαιο, αφού οι τιμές έφτασαν στο υψηλότερό τους επίπεδο από την αρχή του χρόνου, μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα σταματήσουν να δίνουν εξαιρέσεις σε ξένες χώρες από τις κυρώσεις για την εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required