Γενικός Δείκτης:729.310.39%
EUR/USD: 1.1156

Αντίθετες δυνάμεις στην αγορά πετρελαίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στην αγορά του μαύρου χρυσού μετά την διαμόρφωση τόσο του Brent όσο και του αμερικανικού αργού σε υψηλό έξι μηνών.

Οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι αισιόδοξοι για την πορεία των τιμών, εξαιτίας τόσο της μείωσης παραγωγής από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ όσο και των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στο Ιράν.

Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το Brent να ενισχυθεί 0,15% και να διαμορφωθεί στα 74,62 δολάρια, δηλαδή που κοντά στο υψηλό έξι μηνών των 74,73 δολαρίων που είχε πετύχει στη συνεδρίαση της Τρίτης 23/4.
Αντίθετα πτωτικά κινήθηκε το αμερικανικό αργό, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 να υποχωρεί 0,6% και να διαμορφώνεται στα 65,90 δολάρια το βαρέλι.

Μεγάλη αύξηση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, ανερχόμενα σε υψηλό σχεδόν 1,5 έτους, καθώς αυξήθηκαν οι εισαγωγές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (24/4/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 19 Απριλίου 2019, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια πολύ μικρότερη αύξηση κατά 1,3 εκατ. βαρέλια.
Χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου είχε ανακοινώσει μια αύξηση των αποθεμάτων κατά 6,9 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 2,1 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 662.000 βαρέλια, έναντι των προβλέψεων για μια μείωση κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.
Οι καθαρές εισαγωγές αργού αυξήθηκαν κατά 877.000 βαρέλια την ημέρα, στα 7,1 εκατ. βαρέλια.

Η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια την ημέρα, στο ιστορικό υψηλό των 12,2 εκατ.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required