Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.121

Προβληματισμός στη Wall Street μετά τη βουτιά 10% της 3Μ

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με το βλέμμα επικεντρωμένο στις ανακοινώσεις εταιρικών οικονομικών μεγεθών α’ τριμήνου 2019 βρέθηκαν οι επενδυτές στη Wall Street, αντιδρώντας σε αυτά όχι τόσο κυρίως με τα αποτελέσματα για το συγκεκριμένο διάστημα αλλά με τις εκτιμήσεις των εταιρειών για το μέλλον.

Πιέσεις για τον Dow Jones, ο οποίος σημείωσε απώλειες 0,5% στις 26.463 μονάδες, λόγω της «βουτιάς» σχεδόν 13% για τη μετοχή της 3Μ.
Ήπια πτωτική πορεία ακολούθησε ο ευρύτερος βιομηχανικός δείκτης S&P 500, με απώλειες 0,03% στις 2.926 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,21% στις 8.118 μονάδες παραμένοντας σε ιστορικό υψηλό.

Η 3M ανακοίνωσε μεγέθη τριμήνου πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ παράλληλα υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το σύνολο του 2019 και ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει σε μείωση 2.000 θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Είχαμε ένα απογοητευτικό τρίμηνο.

Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε πολύ βασικές μας αγορές, οι οποίες πλήττουν τόσο την οργανική μας ανάπτυξη όσο και τα περιθώρια κέρδους μας», τόνισε ο επικεφαλής της 3Μ, Mike Roman.

Στήριξη στην αγορά και κυρίως στον δείκτη Nasdaq προσέφεραν, στον αντίποδα, οι μετοχές των Facebook και Microsoft, με άνοδο 5,8% και 3,3% αντίστοιχα, καθώς ανακοίνωσαν μεγέθη τριμήνου που ικανοποίησαν τους επενδυτές.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required