Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1208

ΙΕΑ: Η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί το 2019

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) υποβάθμισε το outlook για τη ζήτηση πετρελαίου για το 2018 και για το 2019 , όπως αποκάλυψε στην τελευταία του έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Η περσινή αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο αναθεωρήθηκε καθοδικά κατά 70.000 βαρέλια την ημέρα στο 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ενώ η πρόβλεψη για φέτος είναι για μείωση κατά 90.000 βαρέλια ημερησίως στο 1,3 εκατ., σύμφωνα με τον ΙΕΑ.

Οι εκτιμήσεις αυτές έρχονται εν μέσω ανησυχιών που υπάρχουν σε παγκόσμιο επίπεδο για την εμπορική διένεξη ΗΠΑ – Κίνας αλλά και τις αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή, αποδίδονται όμως και σε μια σειρά παραγόντων που είναι συγκεκριμένοι από αγορά σε αγορά.

«Οι αλλαγές αντανακλούν χαμηλότερα του αναμενόμενου στοιχεία του 2018 σε μεγάλες χώρες εισαγωγής πετρελαίου, όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, η Ινδονησία και η Νιγηρία», αναφέρει η έκθεση, προσθέτοντας ότι τα πρώτα στοιχεία για φέτος έδειξαν ότι η ζήτηση σε Βραζιλία, Κίνα και Ιαπωνία είναι κατώτερα των προβλέψεων του Οργανισμού.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required