Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Στα παραδοσιακά «καταφύγια» των γερμανικών ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων των ισχυρών οικονομιών της ευρωζώνης στρέφονται οι επενδυτές, με τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας να εντείνουν την αβεβαιότητα στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Οι επενδυτές επιλέγουν τα παραδοσιακά «καταφύγια» των γερμανικών κρατικών τίτλων – ιδιαίτερα μετά τα θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας. Η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς καταγράφει σήμερα πτώση 2,5 μονάδων βάσης, στο -0,098%.

Αντίθετη είναι η εικόνα στον ευρωπαϊκό Νότο, καθώς οι εντεινόμενες ανησυχίες για την πορεία τόσο της ανάπτυξης όσο και των δημοσιονομικών της Ιταλίας, έχουν ως αποτέλεσμα το spread στις αποδόσεις γερμανικών και ιταλικών τίτλων να επιστρέφει στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς αυξήθηκε κατά 1,28% σήμερα, στο 2,78%, σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μάτεο Σαλβίνι, εξαπολύοντας νέα επίθεση προς τις Βρυξέλλες και επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αφήσει το έλλειμμα να αυξηθεί πάνω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, προκειμένου να δώσει ώθηση στην απασχόληση.

Πιέσεις συνεχίζουν να δέχονται και τα ελληνικά ομόλογα, καθώς συνεχίζεται η ανησυχία των αγορών σχετικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη «13η σύνταξη» και τις μειώσεις στο ΦΠΑ.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς αυξάνεται σήμερα ελαφρώς κατά 0,11% στο 3,57%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required