Γενικός Δείκτης:732.020.89%
EUR/USD: 1.1215

Στο «κόκκινο» η Wall Street - Πτώση 150 μονάδων για τον Dow

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες άνοιξε η Wall Street την Τετάρτη μετά την ανακοίνωση ασθενέστερων οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ, προκαλώντας φόβους ότι ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας υποσκάπτει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 158 μονάδες στο άνοιγμα, καθώς οι Caterpillar και η J.P. Morgan Chase έπεφταν. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,5% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,6%.

Οι Caterpillar και Deere, που θεωρούνται παγκόσμιοι ηγέτες, υποχώρησαν περισσότερο από 1%. Ο τομέας των ημιαγωγών υποχώρησε επίσης, ενώ η Morgan Stanley έχασε 2% και οι Citigroup, J.P. Morgan Chase και Goldman Sachs έχασαν 1%.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να εμφανίσουν άνοδο 0,2%.

Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης Empire State ενισχύθηκε το Μάιο σε υψηλό έξι μηνών στις 17,8 μονάδες από 10,1 μονάδες τον Απρίλιο, όπως ανακοίνωσε η New York Fed. Μετρήσεις πάνω από το μηδέν δείχνουν βελτίωση των συνθηκών στον κλάδο της μεταποίησης.

Επίσης η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,5% τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Federal Reserve, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν να παραμείνει αμετάβλητη.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required