Γενικός Δείκτης:848.78-0.53%
EUR/USD: 1.1208

Υποχωρεί ο χρυσός εν μέσω ανόδου στις μετοχές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, υποχωρώντας σε χαμηλά άνω των δύο εβδομάδων, καθώς η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών έστρεψε τους επενδυτές σε πιο ριψοκίνδυνα assets.

Ο χθεσινός αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά προκάλεσε αναταραχή στις αγορές, ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε τελικά να εκδώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας στην κινεζική εταιρεία για τρεις επιπλέον μήνες.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 4,10 δολ. ή 0,3%, στα 1.273,20 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Μαΐου 2019.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου ενισχυόταν κατά 0,1% στις 98 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,116 δολ., ενώ η στερλίνα σημείωνε οριακή μεταβολή, στο 1,273 δολ.

Η στερλίνα είχε υποχωρήσει νωρίτερα σε νέα χαμηλά τεσσάρων μηνών, εν μέσω ανησυχιών ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δεν θα καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο τη νέα Συμφωνία Απόσυρσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αργότερα, το αγγλικό νόμισμα ανέκαμψε, καθώς η Μέι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, εάν αυτό αποφασίσουν οι βουλευτές.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required