Γενικός Δείκτης:848.97-0.51%
EUR/USD: 1.1212

Rosengren (Fed): Δε βλέπω λόγο να αλλάξει η νομισματική πολιτική

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Boston, Eric Rosengren δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει ένα ισχυρό αίτημα για να αλλάξει η νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας αυτή τη στιγμή.

"Θεωρώ ότι η τρέχουσα πολιτική είναι ελαφρώς επεκτατική και συμβατή με την επιστροφή του πληθωρισμού στον στόχο του 2% με το πέρασμα του χρόνου", ανέφερε ο Rosengren σε ομιλία του στο Economic Club of New York.

Όσον αφορά την επιστροφή των τιμών στα επιθυμητά επίπεδα, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι "αυτό είναι πιθανό να συμβεί πιο γρήγορα εάν επιβάλλονται δασμοί".

Στην ομιλία του ο Rosengren εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας, αν και επισήμανε ότι η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας είναι ένας αρνητικός παράγοντας. Εκτίμησε πάντως ότι η εμπορική διένεξη θα επιλυθεί, αν και προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση ο αντίκτυπος θα είναι σοβαρός στην αμερικανική οικονομία.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required