Γενικός Δείκτης:849.1-0.49%
EUR/USD: 1.121

Κέρδη στη Wall Street μετά την τρίμηνη παράταση Huawei

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Κέρδη σημείωσαν σήμερα οι δείκτες της Wall Street, καθώς υποχώρησαν ελαφρώς οι εμπορικές ανησυχίες, μετά την αναταραχή που προκάλεσε στις αγορές ο αποκλεισμός της Huawei από την αμερικανική αγορά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε τελικά να εκδώσει προσωρινή άδεια λειτουργίας στη Huawei για τρεις επιπλέον μήνες.

Μετά την απόφαση των ΗΠΑ να «παγώσει» για 90 ημέρες την επιβολή περιοριστικών μέτρων προς την κινεζική εταιρεία, η Alphabet (+0,85%) -μητρική της Google- ανακοίνωσε με τη σειρά της ότι θα συνεχίσει να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της στην Huawei για το συγκεκριμένο διάστημα.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 25.877 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,86% στις 2.864 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 1,08% υψηλότερα, στις 7.785 μονάδες.

Οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών ανέκαμψαν, με τις Micron Technology, Qualcomm και Xilinx να σημειώνουν άνοδο 2,9%, 1,47% και 4,6% αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι Nvidia και Lam Research ενισχύθηκαν κατά 2,2% και 1,9% αντίστοιχα.

Σημαντικά κέρδη σημείωσαν και οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών, με την Apple στο +1,92%, τη Microsoft στο +0,54%, τη Netflix στο +1,77% και το Facebook στο +1,15%.

Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν δεχτεί ισχυρές πιέσεις τον Μάιο, εν μέσω της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.
Οι S&P 500 και Dow υποχωρούν περισσότερο από 3% τον Μάιο, ενώ ο Nasdaq έχει χάσει το 4,9% της αξίας του.

Πάντως, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, ο ιδρυτής της Huawei, Ren Zhenfgei, τόνισε ότι α αμερικανικά μέτρα σε βάρος της εταιρείας δεν επηρεάζουν το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς (5G), τονίζοντας παράλληλα ότι «το αμερικανικό πολιτικό προσωπικό, με τις πρακτικές του το τρέχον διάστημα, δείχνει ότι υποτιμά τη δύναμή μας».

Ο ιδρυτής του κινεζικού κολοσσού επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η εταιρεία έχει λύσεις ως προς τον εφοδιασμό της με ημιαγωγούς και λογισμικό, καθώς και ότι η Huawei ήταν προετοιμασμένη για έναν τέτοιο σενάριο.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, τα οποία θα δημοσιευθούν αύριο, Τετάρτη.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τα πρακτικά προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε σήμερα πως τα υψηλά επίπεδα επιχειρηματικού χρέους και άλλες ανησυχίες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα θα μπορούσαν να επηρεάσουν αποθαρρυντικά μια μείωση των επιτοκίων.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Merck ενισχύεται κατά 0,9%, καθώς η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε πως συμφώνησε να εξαγοράσει την Peloton Therapeutics Inc., έναντι 1,05 δισ. δολ. σε μετρητά, με στόχο να αποκτήσει πρόσβαση στο υποψήφιο φάρμακο της εταιρείας για τον καρκίνο του νεφρού.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required