Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Σε χαμηλό τετραμήνου η στερλίνα εν μέσω χάους του Brexit

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η στερλίνα υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα τεσσάρων μηνών έναντι του δολαρίου, καθώς η πρωθυπουργός Theresa May βρίσκεται υπό νέες πιέσεις να αποσυρθεί μετά την απόρριψη του νέου σχεδίου της για το Brexit.

Η στερλίνα έπεσε για μια 13η συνεχόμενη ημέρα έναντι του ευρώ, αφού πολλοί βουλευτές της May και του Εργατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης δεσμεύθηκαν να καταψηφίσει τις προτάσεις της στο Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα σημάδι πανικού στην αγορά, όπου το συναίσθημα απέναντι στη λίρα είναι αρνητικό, αλλά πολύ πάνω από τα επίπεδα που θα σήμαινε ότι οι επενδυτές προεξοφλούν ένα σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία.

Η λίρα έχει την χειρότερη απόδοση έναντι του δολαρίου και του ευρώ αυτό το μήνα, μια ανατροπή από λίγους μήνες πριν που οδηγούσε τα κέρδη. Με τους αντιπάλους της May να επιδιώκουν την αντικατάστασή της, οι επενδυτές φοβούνται ότι ένας αντικαταστάτης θα μπορούσε να πάρει μια πιο σκληρή στάση απέναντι στο Brexit, αυξάνοντας τις πιθανότητες να καταρρεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά από μια έξοδο από την ΕΕ.

Η λίρα υποχώρησε 0,3% στα 1,26 δολάρια, αφού έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιανουαρίου, για να φτάσει τις απώλειες αυτό το μήνα στο 2,8%. Το νόμισμα υποχώρησε κατά 0,2% σε 88,05 πένες ανά ευρώ, στο μεγαλύτερο εύρος ζημιών από την εισαγωγή του κοινού νομίσματος.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required