Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1201

Οριακά κέρδη για χρυσό στα $1.274,20

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, εν αναμονή των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, δήλωσε σήμερα πως η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να αύξησε υπερβολικά τα επιτόκια κατά το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ είναι στη σωστή θέση, δεδομένης της ισχυρής οικονομίας και των «ουσιαστικά ανύπαρκτων» πληθωριστικών πιέσεων.

Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, παρακολουθώντας με προσοχή τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας και στο Brexit.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 1 δολ. ή 0,1%, στα 1.274,20 δολ. ανά ουγγιά.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- σημείωνε οριακή μεταβολή στις 98,1 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,1%, στο 1,269 δολ., εν μέσω του αδιεξόδου στο Brexit.

Χθες, σε ομιλία της στο κοινοβούλιο, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, ανέφερε 10 προτάσεις για τις εξελίξεις που θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα σχετικά με το Brexit, ενώ άφησε ανοιχτό ακόμα το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Εν τω μεταξύ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η χθεσινή παρουσίαση από την πρωθυπουργό της «νέας συμφωνίας της για το Brexit» έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία μελών της κυβέρνησης και βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος, ενισχύοντας τα σενάρια που τους θέλουν να οργανώνουν συντονισμένες κινήσεις για να επισπεύσουν την άμεση απομάκρυνσή της.

Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required