Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1201

Απώλειες στο πετρέλαιο εν μέσω αυξημένων αποθεμάτων αργού

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Ισχυρή πτώση σημείωσε σήμερα Τετάρτη το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις από τα στοιχεία τα οποία έδειξαν νέα άνοδο στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -1,94% με την τιμή του να διαμορφώνεται σα 70,78 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουνίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -2,90% στα 61,30 δολ. ανά βαρέλι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του API, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 480,2 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πτώση κατά 599 χιλ. βαρέλια.
Οι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να δουν εάν τα προκατακρτικά στοιχεία του API θα επιβεβαιωθούν, ασκώντας περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο.

Παράλληλα, στο επίκεντρο παραμένει και η συμφωνία ανάμεσα σε ΟΠΕΚ και Ρωσία για περικοπές στην παραγωγή τους, καθώς οι χώρες που συμμετέχουν σε αυτή αναμένεται να συναντηθούν τον επόμενο μήνα προκειμένου να συζητήσουν το μέλλον της συμφωνίας.

Όπως αναφέρει η Bank of America Merrill Lynch, η παραγωγή των χωρών που συμμετέχουν στη συμφωνία υποχώρησε κατά 2,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως μεταξύ Νοεμβρίου 2018 και Απριλίου 2019, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο μεγαλύτερη του +30% για τις τιμές του πετρελαίου.

Ωστόσο, η αμερικανική τράπεζα αναφέρει ότι ο αντίκτυπος των περικοπών αντισταθμίστηκε από την επιβράδυνση που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εξαιτίας των εμπορικών εντάσεων.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required