Γενικός Δείκτης:848.73-0.54%
EUR/USD: 1.1207

Ισχυρές απώλειες στη Wall Street υπό τον φόβο ενδεχόμενου εμπορικού πολέμου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Οι αυξανόμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και Κίνας έφεραν ισχυρές απώλειες στη Wall Street καθώς στο επενδυτικό κλίμα επικρατεί το αίσθημα του φόβου.

Ειδικότερα, σήμερα η Κίνα προέβη σε «επίσημη διαμαρτυρία» προς την Ουάσινγκτον σε σχέση με τη μεταχείριση της Huawei, της δεύτερης στον κόσμο στην παραγωγή έξυπνων τηλεφώνων (smartphones), η οποία έχει τεθεί στη μαύρη λίστα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, για την οποία υπάρχουν υποψίες κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου, τέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση Τραμπ σε μια λίστα υπόπτων εταιριών στις οποίες απαγορεύεται η πώληση τεχνολογικού εξοπλισμού.

Σ' αυτό το κλίμα ισχυρές απώλειες αξίας 1,11% κατέγραψε ο βιομηχανικός Dow Jones στις 25.328 μονάδες ενώ σε αντίστοιχο κλίμα κινήθηκε και ο S&P 500 που έχασε κατά 1,21% στις 2.804 μονάδες.

Τέλος, αρνητικά πρόσημα παρουσίασε και ο τεχνολογικός Nasdaq με πτώση 1,58% στις 7.585 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, πτώση σημείωσαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ στα μέσα του Μαΐου επιστρέφοντας και πάλι σε ιστορικό χαμηλού μισού αιώνα σηματοδοτώντας την ισχυρή μια αγορά θέσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 στις 211.000 τις επτά ημέρες που έληξαν στις 18 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης και σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων του MarketWatch που είχαν κάνει λόγο για 217.000.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required