Γενικός Δείκτης:844-1.09%
EUR/USD: 1.1222

Ανοδικά οι ευρωαγορές εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας

  • ( UPD -24/05/2019 12:45 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σε θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές ανησυχίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές διεθνώς.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται και η πολιτική αβεβαιότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο με τις ευρωεκλογές στο επίκεντρο.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,73%. Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες σημειώνουν άνοδο, ενώ το θετικό πρόσημο κυριαρχεί στους βασικότερους δείκτες.

Στη Βρετανία ο FTSE 100 με άνοδο 0,74%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,81%, o γαλλικός CAC 40 +0,91%, ενώ στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSΕ MIB κερδίζει 1,35% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 +0,89%.

Οι μετοχές που είναι ευαίσθητες στις εμπορικές εξελίξεις όπως τα αυτοκίνητα και οι εταιρείες εξόρυξης, καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο καθώς κάνουν άλμα άνω του 1%.

Στις εμπορικές εξελίξεις, το απόγευμα της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα να οδηγήσει στην άρση των περιορισμών κατά της κινεζικής Huawei. «Αν πετύχουμε συμφωνία, μπορώ να φανταστώ ότι θα συμπεριληφθεί σε αυτή και η Huawei με κάποιον τρόπο ή σε ένα μέρος της εμπορικής συμφωνίας», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους. Παράλληλα προέβλεψε ότι θα υπάρξει ένα γρήγορο τέλος στις συνεχιζόμενες εμπορικές εντάσεις.

Πίσω στην Ευρώπη, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών βρίσκεται η πολιτική καθώς συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι ευρωεκλογές. Χθες ψήφισαν Βρετανία και Ολλανδία, ενώ τη σκυτάλη πήραν σήμερα Τσεχία και Ιρλανδία.

Στενά παρακολουθούν και τις εξελίξεις με το Brexit καθώς το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοίνωσε την ημερομηνία παραίτησής της η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία των Συντηρητικών στις 7 Ιουνίου, αμέσως μετά την απόρριψη του σχεδίου της για το Brexit από το υπουργικό συμβούλιο.

Η στερλίνα ενισχύεται σήμερα στο 1,2667 έναντι του δολαρίου με άνοδο 0,13%, μετά τι χθεσινές απώλειες, ωστόσο συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στο χαμηλό 4μήνου.

Στα εταιρικά νέα, η Moeller Maersk σημειώνει άνοδο 1,3% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της για το α' τρίμηνο κινήθηκαν σε συμφωνία με τις προβλέψεις.

Η Julius Baer σημειώνει άνοδο 0,6%, καθώς τα κέρδη της φανερώνουν αύξηση της εισροής ρευστού.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο στις ασιατικές αγορές μετά τις χθεσινές απώλειες. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του μπρεντ ενισχύθηκε κατά 0,96% στα 68,41 δολ/βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο 1% στα 58,48 δολ. το βαρέλι.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required