Γενικός Δείκτης:848.68-0.54%
EUR/USD: 1.1206

Κερδοφόρα εβδομάδα για χρυσό εν μέσω αποδυνάμωσης δολαρίου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με ήπια πτώση έκλεισε σήμερα ο χρυσός, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει εστιασμένη γύρω από τις εμπορικές εντάσεις, καθώς και τις ευρωεκλογές οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρέθηκαν και οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία, όπου η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο αδιέξοδο του Brexit.

Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε σήμερα με πτώση 1,8 δολ. ή 0,1%, στα 1.283,60 δολ. ανά ουγγιά. Την ίδια ώρα, η πτώση του δολαρίου δεν μπόρεσε να προσφέρει ώθηση στον χρυσό.

Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός κατέγραψε άνοδο 0,5%, καθώς οι εμπορικές εντάσεις έστρεψαν του επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.

Το αμερικανικό νόμισμα δέχτηκε πιέσεις από ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία.

Την ίδια ώρα, το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με την στερλίνα, η οποία ενισχύεται, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η παραίτηση της May θα μπορούσε να τερματίσει το αδιέξοδο στο Brexit.
Ωστόσο, οι αναλυτές ανησυχούν για τις πιθανότητες ο διάδοχος της Μέι να είναι ένας ευρωσκεπτικιστής ηγέτης, κάτι που αυξάνει την προοπτική ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

«Η λίρα μπορεί προσωρινά να πάρει μια ανάσα, αλλά τώρα μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί ο διάδοχός της», δήλωσε αναλυτής από την MAF Global Forex.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required