Γενικός Δείκτης:848.99-0.51%
EUR/USD: 1.1208

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του 2019 κατέγραψε το πετρέλαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με άνοδο έκλεισε το πετρέλαιο, αλλά με τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το 2019
Ανοδικά έκλεισε την τρέχουσα εβδομάδα ο «μαύρος χρυσός», μία ημέρα μετά τη χειρότερη συνεδρίαση εντός του τρέχοντος έτους.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό έκλεισε με κέρδη 1,2% στη Νέα Υόρκη, στα 58,6 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του Brent διαμορφώθηκε στα 68,4 δολάρια ανά βαρέλι (+1%) -στη Νέα Υόρκη.

Για το σύνολο της εβδομάδας, ωστόσο, οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν κατά 6,8%, η υψηλότερη υποχώρηση για το 2019.

Θετικά επίδρασε η νέα μείωση -για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα- στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ -όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε η Baker Hughes.

Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στις γεωπολιτικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων.

«Παραμένουν πολλοί κίνδυνοι εφοδιασμού, καθώς οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και των ΗΠΑ συνεχίζονται, γεγονός που θα μπορούσε να γίνει αποδιοργανωικό», ανέφερε σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, προσθέτοντας ότι οι αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές του ΟΠΕΚ, στον οποία είναι μέλη και οι δύο χώρες.

Ωστόσο, η σημερινή άνοδος δε φαίνεται ικανή να αντιστρέψει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαντη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του 2019.

Από την πλευρά της, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies τόνισε ότι «οι ανησυχίες για το εμπόριο ΗΠΑ και Κίνας κυριαρχούν στους τίτλους», καθώς οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών έχουν «παγώσει» τις τελευταίες ημέρες.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required