Γενικός Δείκτης:849.73-0.42%
EUR/USD: 1.121

Wall Street: Εβδομαδιαίες απώλειες με φόντο εμπόριο/Huawei

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με τις εμπορικές εντάσεις και το όνομα Huawei να κυριαρχεί, η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ήπιες απώλειες στη Wall Street, εν μέσω σχετικά χαμηλής συναλλακτικότητας.

Ο S&P 500 έκλεισε με -0,6% σε επίπεδο εβδομάδας, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 βούτηξε κατά 1,41%. Τη μεγαλύτερ εβδομαδιαία πτώση του 2019 κατέγραψε στο μεταξύ το πετρέλαιο, που παρά την άνοδο της Παρασκευής έκλεισε κάτω από τα 70 και 60 δολ/βαρέλι (Brent και αργό αντίστοιχα). Μεγάλος χαμένος της εβδομάδας η βρετανική λίρα στο 1,27 GBP/USD.

Την Παρασκευή ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε με κέρδη 0,4%στις 25.585,7 μονάδες, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ολοκλήρωσαν την εβδομάδα στις 2.824,9 και 7.637 μονάδες, αντίστοιχα.

Σημαντική ήταν η συμβολή των JPMorgan και Boeing στον βιομηχανικό δείκτη, με τις μετοχές blue chips να καταγράφουν άνοδο άνω του 1%.

 

 

Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν δεχτεί πιέσεις αυτή την εβδομάδα, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τις εμπορικές εντάσεις των τελευταίων εβδομάδων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.

«Εάν πραγματοποιήσουμε μία συμφωνία, μπορώ να φανταστώ τη Huawei να συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο μέρος μίας εμπορικής συμφωνίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρόεδρος, προβλέποντας παράλληλα ότι θα υπάρξει ένα άμεσο τέλος στις τρέχουσες εμπορικές εντάσεις.

Η μεταβλητότητα που θα εξακολουθήσουμε να έχουμε εν μέσω συνεχιζέμενων εμπορικών διαπραγματεύσεων, προκαλεί αν μη τι άλλο αναστάτωση στους επενδυτές σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αναφέρουν οι αναλυτές.

 

 

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required