Γενικός Δείκτης:849.21-0.48%
EUR/USD: 1.1208

Η Facebook ενώνει δυνάμεις με δύο άσπονδους εχθρούς της για το Globalcoin

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Πως τα φέρνει η ζωή και τρεις άλλοτε άσπονδοι εχθροί ενώνουν τις δυνάμεις τους για το λανσάρισμα ενός από τα πιο πολυαναμενόμενα κρυπτονομίσματα του 2020;

Ο Mark Zuckerberg και τα δίδυμα Winklevoss έχουν κοινή προϊστορία, καθώς υπήρξαν συνέταιροι στο ξεκίνημα του μεγαλύτεροι κοινωνικού δικτύου στον πλανήτη. Έχοντας αλληλοκατηγορηθεί για την κλοπή της ιδέας του παγκόσμιου φαινομένου που ακούει στο όνομα Facebook, και αρκετές μηνύσεις μετά, οι πρωτεργάτες του τεχνολογικού κολοσσού έρχονται και πάλι κοντά.

Αυτή τη φορά η επανασύνδεση γίνεται στο όνομα του Globalcoin, του πολυαναμενόμενου κρυπτονομίσματος της Facebook, που θα λανσαριστεί το 2020.

Τα crypto μας ενώνουν

Το Globalcoin θα είναι stablecoin, δηλαδή σταθερής αξίας, όπως το Tether, και δε θα υπόκειται στις συνηθισμένες μεταβολές των περισσότερων crypto, προκειμένου να είναι πιο εύκολες οι συναλλαγές, καθώς σκοπός του είναι οι πληρωμές μέσα από την πλατφόρμα της Facebook.

Θα είναι pegged στο δολάριο, δηλαδή η ισοτιμία του με τα άλλα νομίσματα θα είναι φιξαρισμένη, θα υπάρχει ρευστότητα, ευκολία συναλαλγών, και ασφάλεια.

Που μπαίνουν τα δίδυμα Winklevoss; Το Gemini, το ψηφιακό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που έχουν ιδρύσει τα δύο αδέρφια θα είναι αυτό που μαζί με το αμερικανικό Coinbase θα αναλάβουν το λανσάρισμα του Globalcoin.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, μυστική ομάδα του κοινωνικού δικτύου εργάζεται εδώ και ένα χρόνο για τη δημιουργία ενός νομίσματος, το οποίο οι 2 δισεκατομμύρια χρήστες του θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να στείλουν χρήματα ο ένας στον άλλον, να αγοράσουν πράγματα όχι μόνο στο Facebook, το Instagram και το WhatsApp, αλλά σε όλο το Ιντερνετ και τον πραγματικό κόσμο.

«Οι πληρωμές είναι ένας τομέας που μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο απλό. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι τόσο εύκολο να στέλνεις χρήματα σε κάποιον, όσο είναι να στέλνεις μία φωτογραφία», σημείωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτής του κοινωνικού δικτύου, σε συνέδριο προγραμματιστών στα τέλη Απριλίου.

Το πρότζεκτ θα είναι «μεγαλύτερο και πιο ανοιχτό», σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση του θέματος.

To Facebook έχει ζητήσει από όλες τις πλευρές με τις οποίες έχει μιλήσει να υπογράψουν συμφωνίες μη αποκάλυψης των συνομιλιών.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required