Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Άνοδος 0,38% στο ΧΑ - Υψηλή η ζήτηση για τις τραπεζικές μετοχές

  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Δημήτρη Παφίλα

Όποιος πουλά μετανιώνει, καθώς οι μετοχές πηγαίνουν πιο ψηλά σε αυτή την ελληνική bull market, καθώς παραμένει υψηλή η ζήτηση για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το ράλι της Δευτέρας διόρθωσε ήπια και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε θετικά πάλι στις 845,95 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,38%.

Όπως δείχνουν οι τζίροι των τραπεζών, αλλά και δυο τριών blue Chips, μέχρι τις εκλογές θα γίνονται αγορές, ποντάροντας στις αλλαγές σε τράπεζες, ιδιωτικοποιήσεις και ενέργεια.

Σήμερα, οι στυλοβάτες της αγοράς ήταν η Lamda Development η οποία έκλεισε με κέρδη 4,96% στα 8,04 ευρώ, ύστερα από τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, ότι θα ενεργοποιήσει το έργο του Ελληνικού την πρώτη εβδομάδα της κυβέρνησης του.

Άνοδος 2,28% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,966 ευρώ. Οριακή άνοδος για την Eurobank στα 0,842 ευρώ. Κέρδη 1,08% για την Εθνική Τράπεζα στα 2,43 ευρώ. Οριακή άνοδος 0,29% για την Alpha bank στα 1,71 ευρώ. Με πτώση 0,97% η Μπέλα στα 16,34 ευρώ. Με πτώση 0,39% ο Μυτιληναίος στα 10,21 ευρώ.

Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 101,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18,4 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Ράλι και στα ομόλογα

Η απόδοση του δεκαετούς υποχώρησε περαιτέρω σήμερα το μεσημέρι φτάνοντας στο 2,7% - σε νέο ιστορικό χαμηλό. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει κατά περίπου 70 μονάδες βάσης μόνο τον τελευταίο μήνα, ενώ είναι μειωμένη κατά 170 μονάδες βάσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο ελληνικό 5ετές, το οποίο βρίσκεται επίσης σε ιστορικά χαμηλά στο 1,6%.

Παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη «τσίμπησαν» σήμερα, η ελληνική αγορά ομολόγων κινείται στους δικούς της προεκλογικούς ρυθμούς.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required