Γενικός Δείκτης:850.370%
EUR/USD: 1.1236

Πτωτικά η Ευρώπη μετά τη νέα κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στο κόκκινο διαπραγματεύονται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τις νέες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,35% στις 379,55. μονάδες. Τις μεγαλύτερες απώλειες στις πρωινές συναλλαγές σημειώνουν οι κλάδοι των κατασκευών και των πρώτων υλών με πτώση 0,8%.

Στα βασικότερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,35%, o γερμανικός DAX με απώλειες 0,33%, o γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,38%, ενώ στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE ΜIB χάνει 0,58% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχωρεί κατά 0,23%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπεραμύνθηκε της χρήσης των δασμών ως μέρος της εμπορικής στρατηγικής του, ενώ η Κινα δεσμεύτηκε να απαντήσει δυναμικά αν οι ΗΠΑ επιμείνουν στην κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων, την ώρα που οι δυο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο επιχειρούν να κλείσουν μια εμπορική συμφωνία.

Νωρίτερα, πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές στον απόηχο της υποχώρησης των δεικτών της Wall Street, μετά από έξι διδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ με πτώση 1,59%.

Πίσω στην Ευρώπη, το Reuters μετέδωσε την Τρίτη ότι οι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης υποστήριξαν την άοποψη της Κομισιόν ότι πρέπει να τεθεί σε ισχύ η λεγόμενη Διαδικασία Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ) σε βάρος της Ιταλίας επειδή δεν μείωσε το δημόσιο χρέος της το 2018

Στα εταιρικά νέα, η γαλλική τεχνολογική Dassault Systemes συμφώνησε να εξαγοράσει τη Medidata Solutions σε μια συμφωνία εξ ολοκλήρου σε μετρητά αξίας 5,8 δισ. δολ. η μετοχή της Dassault υποχώρησε κατά 2,2%.

Η μετοχή της γερμανικής Axel Springer έκανε άλμα 12,5% μετά την πρόταση εξαγοράς μειοψηφικού πακέτου από την αμερικανική ΚΚR.

Στον αντίποδα, η βελγική Colruyt υποχώρησε 4,2% μετά την υποβάθμισή της από την Goldman Sachs σε σύσταση πώλησης.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required