Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1197

Με πτώση έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street - Στο -0,17% ο Dow Jones

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Με πτώση έκλεισαν για δέυτερη συνεχή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο  χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι επενδυτές, μετά από τις έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και ταυτόχρονα να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ - Κίνας. 

Βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι πιέσεις που δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών των τεχνολογικών  εταιρειών. Χαρακτηριστική ήταν η πτώση της τιμής της μετοχής του Facebook κατά 1,7%, μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο Μαρκ Ζακενμπέργκ συνδέεται με κάποιος από τις αθέμιτες πρακτικές διαχείρισης προσωπικών δεδομένων. 

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,17%, στις 26.004,83 μονάδες,  ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,38%, στις 7.792,72 μονάδες.  Απώλειες 0,20% παρουσίασε στο κλείσιμο και ο S&P 500 που διαμορφώθηκε στις 2.879,84 μονάδες.  

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κατά 4,05% για να κλείσει στα 51,1  δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,41% στα 1.337,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1288 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης, στο 2,12%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required