Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1198

EUROXX: Γιατί αυξάνει τις τιμές-στόχους στις τράπεζες

  • ( UPD -13/06/2019 13:21 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Δημήτρη Παφίλα

Θετική παραμένει για τις ελληνικές τράπεζες η Euroxx χρηματιστηριακή, παρά το ράλι που πραγματοποίησαν οι μετοχές τους. Όπως επισημαίνει η έκθεση της Euroxx, το μοντέλο της υποδεικνύει μια ανοδική κίνηση 11-28% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Έχοντας κερδίσει 79% απο τις αρχές του χρόνου, οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται 0,3-0,5 φορές την ενσώματη λογιστική τους αξία, έναντι 0,70 φορές των Ευρωπαίων ανταγωνιστών τους. Η Euroxx κατά την άποψη της διακρίνει νέα ανοδική κίνηση, υποθέτοντας ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, ταχύτατες βελτιωμένες οικονομικές καταστάσεις και αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης. Eξάλλου, όπως συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, παραμένει αισιόδοξη παρά τις υφιστάμενες προσκλήσεις, καθώς οι τράπεζες θα καταφέρουν να ξεκαθαρίσουν τους ισολογισμούς τους και να απορροφήσουν κεφαλαιακές ζημιές που συνδέονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια και χωρίς την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης.

Συμπερασματικά, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν καλά τοποθετημένες για την αντίληψη του επόπτη και παρά τα αδύναμα κεφάλαια τους (καθώς ένα μεγάλο μέρος των κεφαλαίων τους περιλαμβάνει αναβαλλόμενο φόρο).

alpha.PNG

eurobank.PNG

ete.PNG

pireus.PNG

 

Οι μετοχές της Εurobank και της Εθνικής Τράπεζας παραμένουν οι αγαπημένες επιλογές της Euroxx. Η Εθνική για την ισχυρή κεφαλαιακή της βάση και την καλύτερη ποιότητα κάλυψης, το χαμηλό απόθεμα NPE/NPLS και την προοπτική αύξησης των κεφαλαίων απο τις αποεπενδύσεις. Η Euroxx προτιμά την Εurobank επίσης για την σημαντική μείωση ρίσκου με το πλάνο της, καθώς την τοποθετεί υψηλότερα απο τους ανταγωνιστές της στην Ελλάδα για την μείωση των NPE, την κεφαλαιακή της επάρκεια με δείκτη 18,2% pro-forma για την απορρόφηση της Grivalia, τον χαμηλότερο δείκτη NPE, τον υψηλότερο δείκτη κάλυψης NPE, αλλά και τις ισχυρές λειτουργίες των θυγατρικών του εξωτερικού.

Οι νέες τιμές – στόχοι είναι 3 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα, απο 1,90 ευρώ, 1,10 ευρώ για την ΕUROBANK, απο 0,82 ευρώ, για την Τράπεζα Πειραιώς 3,30 ευρώ απο 1 ευρώ (καθώς η βελτίωση είναι πιο σαφής) και τέλος για την Alpha Bank 2 ευρώ, απο 1,5 ευρώ.

euroxx_1.PNG

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required