Γενικός Δείκτης:853.320.7%
EUR/USD: 1.1198

Νέα ιστορικά χαμηλά για τα ελληνικά ομόλογα - Ράλι και στην ευρωζώνη

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Σμαρώ Μακροπούλου

Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχωρούν την Πέμπτη οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών τίτλων, αφού τόσο η ελληνική όσο και ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων καταγράφει ράλι. Οι επενδυτές φαίνεται να έχουν ακόρεστη «όρεξη» για τα «ασφαλή» κρατικά ομόλογα, εν μέσω γενικευμένης αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς υποχωρούσε έως και 6 μονάδες βάσης από το χθεσινό κλείσιμο και διαμορφωνόταν στο 2,70%, το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό χαμηλό.

Σημειώνεται ότι σε ετήσια βάση, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς έχει μειωθεί έως και 40%.

thrfhrtfhf.PNG

Ανάλογή είναι η εικόνα και στο ελληνικό 5ετές, η απόδοση του οποίου αποκλιμακώνεται έως και 3,66% και διαμορφώνεται στο 1,5% - επίσης νέο ιστορικό χαμηλό.

Πλέον είναι προφανές ότι η αγορά προεξοφλεί αλλαγές στην ελληνική οικονομία ενόψει και των επικείμενων εκλογών, με τα ομόλογα να σπάνε ολοένα και νέα ρεκόρ.

Μεγάλη είναι και η όρεξη για τους τίτλους του ευρωπαϊκού Νότου, με τις αποδόσεις σε Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία να υποχωρούν, παρά τη ρήξη Ιταλίας-Βρυξελλών και την πιθανότητα επιβολής κυρώσεων στη Ρώμη.

Το ιταλικό 10ετές καταγράφει μείωση κατά 1,40%, το ισπανικό 4,01% και το πορτογαλικό κατά 3,33%.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς παραμένει αρνητική στο -0,2%.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required