Γενικός Δείκτης:681.03-1.24%
EUR/USD: 1.18

Κάντε αντιπολίτευση, η χώρα δεν είναι έρμαιο

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Δημήτρης Παφίλας

Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει έρμαιο των δανειστών (IMF- E.E.) επειδή από το καλοκαίρι δεν έχουν προχωρήσει τα 95 προαπαιτούμενα οι αρμόδιοι υπουργοί.

Η χώρα δεν αντέχει τους παραλογισμούς απαιτήσεων για τις ελληνικές τράπεζες, δυο χρόνια μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους και ύστερα από τον μηδενισμό τους, από το δίδυμο Τσίπρα- Βαρουφάκη και τους Τσακαλώτο – Δραγασάκη. Δηλαδή όλους όσοι έβαλαν υπογραφές στο έκτρωμα της ανακεφαλαιοποίησης του 2015. Τότε το ενεργητικό των τραπεζών, ύψους 356 δισ. ευρώ δόθηκε έναντι 4,5 δισ. ευρώ.

Και ένας καημένος πρωθυπουργός πανηγύριζε τότε διότι έμειναν στον SSM 15 δισ. ευρώ και δεν τα χρησιμοποίησε!! Δυο χρόνια μετά και αφού δεν ενταχθήκαμε στην ποσοτική χαλάρωση, η συζήτηση περιστρέφεται ακόμη για το αν είναι χρεοκοπημένες οι ελληνικές τράπεζες – με ευθύνη της Ελλάδος και της ΕΕ γιατί το ΔΝΤ διασύρει την ευρωπαϊκή εποπτεία και τον Ντράγκι. Ας δούμε, όμως, τα πρώτα αποτελέσματα. Καταναλωτικά δάνεια 1,5 δισ. ευρώ πωλήθηκαν στο 3% της αξίας τους, δηλαδή 45 εκατ. ευρώ. Και έπονται τα πακέτα επιχειρηματικών δανείων.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα ξεπουλιέται και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει απαντήσεις για αυτά. Στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να πείσουν την Γεννηματά για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Μητσοτάκης που γνωρίζει τις τράπεζες και τα θέματα των κόκκινων δανείων δεν εστιάζει σ αυτά. Η χώρα δεν μπορεί να παραμένει έρμαιο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Η αντιπολίτευση πρέπει να αφήσει τα σχήματα δεξιά- αριστερά και να κάνει την δουλειά της.