Γενικός Δείκτης:765.35-0.05%
EUR/USD: 1.17

Αγωγές θα έλθουν, όχι επενδυτές

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Δημήτρης Παφίλας

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση έχει αποδυθεί σ' ένα επικοινωνιακό κρεσέντο προκειμένου να μας πείσει ότι θα έλθουν οι επενδυτές από τις ΗΠΑ. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας ξεστόμισε το κορυφαίο: Οι επενδυτές μας ψάχνουν από μόνοι τους, δεν πηγαίνουμε εμείς σ' αυτούς!

Το κυβερνητικό συνονθύλευμα Συριζα- ΑΝΕΛ, ανιστόρητο όπως είναι, δεν γνωρίζει ότι, οι ΗΠΑ δεν έχουν επενδύσει στην Ελλάδα, παρά μόνο στο χρηματιστήριο. Πρόσφατα, επίσης, ένας Ελληνοαμερικανός πληρώνοντας ακριβά απέκτησε την Εθνική Ασφαλιστική. Οι ΗΠΑ πιστεύουν πράγματι την χώρα μας ότι, διαθέτει γεωστρατηγική σημασία.

Αλλά μέχρι εκεί. Αν είχαν απέναντι τους έστω και οριακά σοβαρούς συνομιλητές και όχι τρόφιμους καζίνο πιθανώς και να συζητούσαν ένα διαφορετικό ρόλο για την Ελλάδα. Ας επιστρέψουμε, όμως, στους επενδυτές. Πως να έλθουν Αμερικανοί να αγοράσουν ελληνικά assets όταν οι κορυφαίοι της Wall street – μεταξύ αυτών και ο νυν υπουργός Εμπορίου Wilbur Ross – έχουν χάσει από τις μετοχές των ελληνικών τράπεζών ; Βλέπετε πριν αλλάξουμε κατηγορία -όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας- οι μετοχές είχαν μηδενίσει το καλοκαίρι του 2015.

Ας ρωτήσει τον υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο γιατί αύξησε το όριο της ασφαλιστικής κάλυψης για τα μέλη του ΤΧΣ στα 100 εκατ. ευρώ.
Όχι, βεβαίως γιατί θα έλθουν επενδυτές, αλλά γιατί κάποιοι ετοιμάζουν αγωγές για τα όσα συνέβησαν στις τράπεζες το καλοκαίρι του 2015.