Γενικός Δείκτης:836.78-0.86%
EUR/USD: 0

Η διαφθορά και οι απειλές

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Δημήτρης Παφίλας

Χρόνια τώρα από τούτο εδώ το βήμα είχαμε αναφερθεί αρκετές φορές για τον τρόπο διοίκησης του σημερινού πρωθυπουργού. Ας τα θυμηθούμε. Πρώτο πεδίο είναι οι δουλειές, business as usual, όπως θα έλεγε με την γνωστή προφορά του.

Οι δουλειές απασχολούν τον ίδιο και μια κλειστή ομάδα υπουργών του.

Όλοι θυμούνται ότι ταξίδεψε ο ίδιος ο Τσίπρας στο Παρίσι και συνομίλησε με την Rothchild, τους διεθνείς τοκογλύφους. όπως τους αποκαλούσε.
Για να εισέλθεις σε αυτόν τον «κύκλο των υπουργών» θέλεις και τους κατάλληλους εισηγητές.

Ποιος κάνει τι, ποιος μεταφέρει, ποιος λαμβάνει και ούτω καθεξής. Χρειάζεται, λ.χ κάποιο μονοπώλιο μια διάταξη για να πωλεί τα προϊόντα του; Οι κερδισμένοι του κύκλου θα ήταν αρκετοί ειδικά όταν το μονοπώλιο βρίσκεται σ όλη την επικράτεια.

Το δεύτερο πεδίο είναι το Υπουργείο Οικονομικών ( Τσακαλώτος- Χουλιαράκης ) το οποίο είχε πάγια εντολή «υπογράψτε τα όλα με τους ξένους» για να μην έχει ενοχλήσεις από κανέναν.

Το τρίτο πεδίο είναι η διαρκής απασχόληση του κοινού. Με λίγα λόγια, βρίστε να ασχολούνται μαζί σας και όχι με το ξεπούλημα. Ο ρόλος ανήκε δικαιωματικά στον Πολλάκη ο οποίος με τις βρισιές του συσπείρωνε τους χαχόλους και εκνεύριζε τους κανονικούς ανθρώπους.

Γκέστ σταρ σε αυτόν τον ρόλο είχαμε πολλούς: Κατρούγκαλος, Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Καρανίκας, Αυλωνίτου, Σβίγγου, Μπαλαούρας, Βέττας, Μπάρκας, Μπαλάφας, Καββαδία κλπ Ατελείωτος ο κατάλογος από εκείνους οι οποίοι έπρεπε να δικαιολογήσουν την παρουσία τους σ αυτό που υποτίθεται ότι είναι κόμμα ή κυβέρνηση.

Πολλοί από τους ανωτέρω μετήλθαν και τον ρόλο των ανακριτών, όπως έκανε η Στάζι. Υποστηρικτικό ρόλο προς το συνονθύλευμα Σύριζα – Ανελ είχαν φυσικά οι Ρουβίκωνες που με ένα πεντακοσάρικο πετούσαν τρικάκια με βαριοπούλες οπουδήποτε, εκτός από τις Ισραηλινές αερογραμμές, όπου τους ξυλοφόρτωσε η Μοσάντ. Τι έμενε σ αυτήν την κυβέρνηση ; Να διοικήσει. Αλλά πώς; Η διοίκηση ήταν ανύπαρκτη όπως αποδείχθηκε με την τραγωδία στο Μάτι.

Αυτός ο πρωθυπουργός λοιπόν ισχυρίστηκε θρασύτατα από το βήμα της βουλής ότι, έκανε μια ανακεφαλαιοποίηση και οι δυο προηγούμενες ήταν «βαριές». Ξέχασε ότι γι' αυτόν τον «κύκλο διαφθοράς» η κυβέρνηση του έχασε το προϊόν δυο ανακεφαλαιοποιήσεων, μηδενίζοντας τις τράπεζες.

Πάνω από 40 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να ξεπουληθούν οι τράπεζες στο 0,30 της λογιστικής τους αξίας. Προκάλεσε το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων επί δικαίων και αδίκων εν μέσω του δικού του κύκλου διαφθοράς. Αυτός ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να απειλεί κανέναν.
Γκέγκε;