Γενικός Δείκτης:776.4-0.26%
EUR/USD: 1.1211

Αχρείαστος

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Δημήτρης Παφίλας

Ξεκίνησε ως πρόεδρος στο κόμμα που θα άλλαζε την πορεία της Ευρώπης και μαζί με έναν τυχοδιώκτη στο υπουργείο Οικονομικών έχασαν το προϊόν δυο ανακεφαλαιοποιήσεων στις τράπεζες και φόρτωσαν ένα Μνημόνιο το οποίο ήταν χειρότερο από τις προηγούμενες προτάσεις. Μάλιστα, οι έπαινοι που παίρνει από τους ξένους σκεπάζουν ότι, η ελληνική οικονομία είναι ζόμπι καθώς πανηγυρίζει για έναν κατώτατο μισθό.

Και σήμερα ο ίδιος άνθρωπος που μιλά στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του (καθίστε κάτω μιλά ο πρωθυπουργός) και με τις ψήφους ανθρώπων που ήταν πάντα σε κόμματα, μένει στην εξουσία και ίσως δημιουργήσει μια νάρκη στα βόρεια σύνορα μας. Μόλις λήξει το εθνικό ζήτημα των Σκοπίων, υπέρ των ξένων συμφερόντων, θα είναι αχρείαστος στους δανειστές.

Είναι ήδη αχρείαστος στους επενδυτές που έβαλαν χρήματα στην Ελλάδα. Ένας manager από το Τέξας, ο οποίος έχει επενδύσει σε Ελληνικές τράπεζες, κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να σταθεροποιήσει τις τράπεζες και όχι να κάνει παζάρια για να κρατήσει μια χούφτα ανθρώπων στο κοινοβούλιο με το μέρος του, μερικούς μήνες παραπάνω.

Αχρείαστος είναι στους Έλληνες για τον μεγάλο διχασμό που προκάλεσε. Ποτέ εξάλλου κανείς πρωθυπουργός δεν χρησιμοποίησε με τέτοιο τρόπο τους θεσμούς για να ψηφίσει τα όσα του επεβλήθησαν από το εξωτερικό. Σε εξευτελιστικό σημείο. Είτε μέσα στην Βουλή όπου συζητήθηκε σε μιάμισι ήμερα η ψήφος εμπιστοσύνης, είτε έξω όταν αστυνομικοί με κίτρινα γιλέκα περίμεναν κάθε 100 μέτρα να περάσει η Μέρκελ, σε... τρύπιους δρόμους.

Αχρείαστος θα παραμείνει όσο κι αν μερικοί προβλέπουν ότι, θα μείνει στο πολιτικό σκηνικό ως "κεφάλαιο".