Γενικός Δείκτης:847.36-0.35%
EUR/USD: 1.1212

Ο πρωθυπουργός των ATM

  • Print
Προσθήκη σχολίου
Δημήτρης Παφίλας

Οι συνταξιούχοι δοκίμασαν για μια ακόμα φορά πόσο λίγο μετρά ο λόγος του σημερινού πρωθυπουργού. Σε λιγότερο απο μια εβδομάδα, η σύνταξη μετατράπηκε σ ένα απλό ένα επίδομα. Άλλωστε είναι ο ίδιος πρωθυπουργός ο οποίος έστειλε τον κόσμο στα ΑΤΜ για να λάβουν 60 ευρώ και ψηφίστηκε εκ νέου ( sic ) φέρνοντας ένα χειρότερο Μνημόνιο, από εκείνο που πρότειναν οι δανειστές. Αφού δεν είχε καμία επίπτωση για το γεγονός ότι, μηδένισε την περιουσία τεσσάρων και πλέον ελληνικών τραπεζών γιατί να μην αποπειραθεί να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους με λιγότερα χρήματα; Αφήνουμε στην κρίση του καθενός να φανταστεί για το τι είναι ικανός ένας πολιτικός ο οποίος προχωρεί συστηματικά στην εξαγορά και την εξαπάτηση.

Και πριν φέρει την κακή συμφωνία για την Μακεδονία, η πολιτική του είχε έναν και μοναδικό σκοπό: Την εξαγορά ψήφων από κάθε κοινωνική ομάδα. Με επιδόματα στους αδύνατους. Με συναλλαγές και προνόμια σε κοινωνικές ομάδες που έχουν προϊστορία στην ευνοϊκή αντιμετώπιση, όπως τους οδηγούς ταξί.

Και τα περισσότερα επιδόματα, όπως είναι φυσικό, κανονίστηκε να δοθούν τις τελευταίες ημέρες. Ένα επίδομα αντί της 13ης σύνταξης, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, προνοιακά επιδόματα, επιδόματα ενοικίου και πάει λέγοντας. Για όλες αυτές τις παροχές χρησιμοποιήθηκαν κυβερνητικές υπηρεσίες. Kυρίως, όμως, το Υπουργείο Εργασίας. Επι πέντε χρόνια λοιπόν το υπουργείο το οποίο υποτίθεται ότι, έχει σκοπό την μείωση της ανεργίας χρησιμοποιείται ξεκάθαρα για την εξαγορά ψήφων με κάθε τρόπο. Για τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγυής μάλιστα, χρησιμοποιήθηκε κρατική τράπεζα η οποία προσφέρει τις κάρτες. Μ άλλα λόγια, έχουμε ένα υπουργείο που χρησιμοποιεί κάθε τρόπο προκειμένου να εξαγοράσει ψήφους και αυτό αποκαλείται «κοινωνικό κράτος».

Οποιοσδήποτε δε ισχυριστεί κανείς τα ποσοστά της μείωσης της ανεργίας με κακοπληρωμένες δουλειές ή την θέσπιση του κατώτατου μισθού δεν γνωρίζει καν τι συμβαίνει στο αμαρτωλό Υπουργείο Εργασίας. Όμως, οι ίδιες και χειρότερες πρακτικές έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως Μεταφορών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης. Στην γειτονική Τουρκία, ο δημοκράτης Ερντογάν εξασφάλιζε ακόμη και τα ψώνια της λαϊκής στους ψηφοφόρους, αλλά δεν γλίτωσε την βαριά ήττα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός που εξαγοράζει ψηφοφόρους στα ΑΤΜ θα έχει τη ίδια τύχη.