Γενικός Δείκτης:673.490.3%
EUR/USD: 1.136

Οι αδίστακτοι αμοραλιστές στην εξουσία

  • Print
Προσθήκη σχολίου
 Βασίλης Στεφανακίδης

Ο πολιτικός αμοραλισμός δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο στην πολιτική ζωή του τόπου. Τον έχουμε δει πολλές φορές και σε πολλές εκφάνσεις του. Τα τελευταία όμως χρόνια με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει γίνει ο κανόνας σε όλες τους τις δράσεις, σε σημείο να μη μας εκπλήσσει πλέον τίποτα

Βλέπουμε μια σειρά από αποφάσεις και νόμους που μας τους παρουσιάζουν επικοινωνιακά “ως δίκιο που γίνεται πράξη” αλλά που στην ουσία υποκρύπτουν άλλους σκοπούς οι οποίοι καμιά σχέση δεν έχουν με την απόδοση κοινωνικής δικαιοσύνης ή εκσυγχρονισμού της δημόσιας ζωής.

Το τελευταίο παράδειγμα ο νόμος Σκουρλέτη για την απλή αναλογική στην εκλογή Δημάρχων και περιφερειαρχών. Είναι γεγονός θεωρητικά, πως με την απλή αναλογική μπορούν να εκπροσωπηθούν πολύ περισσότεροι στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για θέματα τοπικά. Όταν όμως οι δημοτικοί ή οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλέγονται με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής και όχι με βάση τα ποσοστά του δεύτερου γύρου που απαιτείται το 50 +1 για τον Δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, τότε στις περισσότερες των περιπτώσεων ανά την επικράτεια, θα έχουμε τοπικούς άρχοντες χωρίς πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Δηλαδή ο Δήμαρχος δεν θα μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα του, δεν θα μπορεί να παίρνει αποφάσεις για τις οποίες εκλέχτηκε, αν πρώτα δεν έρθει σε συνδιαλλαγή με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Το παραμύθι Σκουρλέτη και ομοϊδεατών του περί σύνθεσης απόψεων να με συγχωράτε αλλά είναι μια μπούρδα και μισή.

Και το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί το κάνουν αφού ξέρουν πως με ένα τέτοιο σύστημα οδηγούν σε ακυβερνησία τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Μα γι αυτό ακριβώς. Επειδή η δύναμη τους στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι περιορισμένη και θα μειωθεί έτι περαιτέρω στις επόμενες εκλογές ,επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους το χάος και το μπαχαλο. Αφού δεν θα είμαστε εμείς, ναρκοθετούμε τους αντιπάλους και δίνουμε ισχύ που δεν τους αναλογεί στις μικρές μειοψηφίες!Αμοραλιστές,αριβίστες και εγκληματικά επικίνδυνοι για την κοινωνία και το δημοκρατικό πολίτευμα μας.

Και σαν να μην έφθανε αυτό έρχονται κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με άνωθεν εντολή, μιας και ο αρμόδιος υπουργός δεν μπορεί να προσθέσει τροπολογία στο δικό του νόμο χωρίς να γίνει ρόμπα καταθέτουν αυτοί τροπολογία που αλλάζει την ημερομηνία των δημοτικών εκλογών, κόντρα στην πρόβλεψη Σκουρλέτη για Οκτώβριο και την ορίζει για Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές.

Τι κρύβεται όμως πίσω από όλα αυτά τα φθηνά Συριζαικά κόλπα; Μα τί άλλο από το να προσπαθήσουν να φθάσουν εξουσιάζοντες μέχρι τον επόμενο Μάιο και να κοτσάρουν μαζί με ευρωεκλογές, δημοτικές εκλογές και τις εθνικές.

Τριπλές εκλογές στις οποίες ο πολίτης δεν θα έχει χρόνο να ενημερωθεί επαρκώς ούτε για τα προγράμματα των τοπικών συνδυασμών, ούτε για την προσωπικότητα των υποψήφιων ευρωβουλευτών που θα του ζητούν την ψήφο του.

Και πάνω από όλα η κουτοπονηριά των κυβερνητικών που ελπίζουν πως ο κόσμος θα εξαντλήσει την οργή του στο ευρωψηφοδέλτιο, στους περιφερειάρχες και τους Δημάρχους και εκτονωμένος θα περάσει στο παραβάν τον εθνικών εκλογών, για να ... επιδοκιμάσει το κυβερνητικό έργο.

Κούνια που τους κούναγε αν νομίζουν ο φτωχοποιημένος, ο προδομένος, ο κατακλεμμένος, ο κοροϊδεμένος, ο εξαπατημένος και ο άνθρωπος που του στέρησαν τη ζωή, τα όνειρα και την ελπίδα είναι τόσο χάπατο και τόσο αφελής ώστε να παρασυρθεί από αυτά τα ανόητα κολπάκια που δεν περνούν ούτε σε μικρά παιδιά.

Πάντως με τούτα και με εκείνα αυτό που είναι βέβαιο είναι πως στην πορεία προς τις εκλογές, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα είναι αδίστακτοι, διχαστικοί, πολωτικοί, κυνικοί και εκδικητικοί όσο καμιά πολιτική παράταξη, γιατί ξέρουν πως αν χάσουν υπάρχουν πολλά ράμματα για τη γούνα τους. Και το σύνθημα τους ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν, θα το δούμε στην πράξη και θα τρίβουμε τα μάτια μας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No