Γενικός Δείκτης:695.79-0.59%
EUR/USD: 1.18

Βρετανία: Θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία του Brexit στις 29 Μαρτίου

  • ( UPD -20/03/2017 13:57 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Στις 29 Μαρτίου θα αρχίσει η επίσημη διαδικασία για το «διαζύγιο» της Βρετανίας από την ΕΕ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, βάζοντας έτσι τέλος στην πολύμηνη  φημολογία  για την ακριβή ημερομηνία ενεργοποίησης του περίφημου Άρθρου 50.

Ο απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, Τιμ Μπάρροου, ενημέρωσε το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ,  για τους σχεδιασμούς της Βρετανίας  σήμερα το πρωί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Τ. Μέι, Τζέιμς Σλακ.  

Η ενημέρωση ότι η Βρετανία ενεργοποιεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας για το Brexit, θα γίνει μέσω επιστολής, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Μετά την ενεργοποίηση, οι “27” θα συμφωνήσουν επί των κατευθυντήριων γραμμών και την εντολή της Κομισιόν για έναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε ο Σλακ, σημειώνοντας: «Ο πρόεδρος Τουσκ έχει πει ότι περιμένει μια κατ'αρχήν απάντηση εντός 48 ωρών. Θέλουμε οι διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν σωστά».

Σε διάστημα δύο ετών που θα κρατήσουν οι διαπραγματεύσεις, οι Βρετανοί ελπίζουν ότι θα αποφασιστούν τόσο οι όροι από πλευράς Βρετανίας για την αποχώρησή της από την ΕΕ, όσο και η φύση των μελλοντικών εμπορικών σχέσεών της με την κοινή αγορά.

 

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: Yes

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required