Γενικός Δείκτης:705.2-1.04%
EUR/USD: 1.17

Νέα χρηματοδότηση 5,5 εκατ. ευρώ για την blueground

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup στο χώρο της φιλοξενίας διεθνώς, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από ομάδα επενδυτών, ανάμεσα στους οποίους είναι το Ευρωπαϊκό fund VentureFriends και το Αμερικάνικο fund Endeavor Catalyst.

Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας, με τον κύκλο εργασιών της να έχει τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο, αλλά και η επιτυχημένη επέκτασή της σε Κωνσταντινούπολη και Ντουμπάι αποτέλεσαν τους λόγους που την οδήγησαν σε έναν ακόμη σημαντικό γύρο χρηματοδότησης. Από το 2013, οπότε και ιδρύθηκε, έχει λάβει συνολικά πάνω από 6,9 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που την κατατάσσει ανάμεσα στις ελληνικές νεοφυείς εταιρίες με την υψηλότερη άντληση κεφαλαίων.

Η blueground προσφέρει πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα διαμερίσματα σε στελέχη εταιριών, πρεσβειών και άλλων οργανισμών που επισκέπτονται τη χώρα μας για μεσαίο ή μεγάλο χρονικό διάστημα διαμονής. Η εταιρία μισθώνει και αναβαθμίζει υπάρχοντες κατοικίες και έχει, ήδη, κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσοτέρων από 400 ιδιοκτητών ακινήτων, παρέχοντάς τους σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως σταθερό μηνιαίο εισόδημα, συμβόλαια μακράς διαρκείας και μεγάλη ευελιξία. Παράλληλα, έχει υποδεχθεί χιλιάδες στελέχη εταιριών και ταξιδιώτες, στους οποίους και προσφέρει υψηλής ποιότητας διαμονή.

ground

Η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρία να κάνει πραγματικότητα τα σχέδιά της για ενίσχυση της παρουσίας της στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, για επέκταση σε καινούργιες αγορές, αλλά και για περαιτέρω ανάπτυξη τεχνολογίας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη νέα χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε, αλλά και για τη συνεχόμενη ανάπτυξη της εταιρίας μας στις αγορές όπου έχουμε παρουσία. Η εμπιστοσύνη, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νέων επενδυτών, μας δίνει την αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης." δήλωσε σχετικά ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της blueground.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required