Γενικός Δείκτης:689.96-1.26%
EUR/USD: 1.17

«Πράσινο» για νέα 4άστερη μονάδα 15 εκατ. ευρώ στη Ρόδο

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Ενα ακόμη ξενοδοχειακό συγκρότημα πήρε το «πράσινο φως» από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, λαμβάνοντας την άδεια δόμησης.
Πρόκειται για την επένδυση περί τα 15 εκατ. ευρώ της Λινδιακά Ξενοδοχεία Α.Ε., με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Κ. Μηνέττο, που αφορά την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας, κατηγορίας 4 αστέρων και δυναμικότητας 325 κλινών στην περιοχή Βληχά στη Λίνδο της Ρόδου. Η νέα μονάδα, που έχει στοιχεία βιοκλιματικού σχεδιασμού, θα κατασκευαστεί σε ακίνητο 36 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνει, πέραν του κεντρικού κτιρίου των τριών ορόφων, κεντρικές αλλά και ιδιωτικές πισίνες δωματίων, βοηθητικές αθλητικές εγκαταστάσεις κ.τ.λ..

Η άδεια δόμησης από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού -ΕΥΠΑΤΕ δόθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ η νέα μονάδα δρομολογείται σε μία περίοδο κατά την οποία έχει ανοίξει μεγάλη συζήτηση στο νησί σχετικά με την αναγκαιότητα για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και συνολικά των παρεχόμενων υπηρεσιών για την προσέλκυση τουρισμού υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων. Αιτία, τα αυξητικά νούμερα και η υψηλή τουριστική κίνηση στη Ρόδο φέτος, που ανέδειξαν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για υιοθέτηση μιας πολιτικής από τους ξενοδόχους που θα ξεφεύγει από την προσφορά φθηνών πακέτων απλά και μόνο προς «άγραν» πελατείας και στόχευσης σε επισκέπτες που θα επιζητούν, από τη μία, προσιτή διαμονή, ωστόσο, από την άλλη πλευρά, με στοιχειώδη ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Πέραν της συγκεκριμένης επένδυσης, κι άλλοι ξενοδόχοι του νησιού έχουν ήδη δρομολογήσει τις διαδικασίες για αναβαθμίσεις κι επεκτάσεις υφιστάμενων ή τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων (βλ. όμιλος Χατζηλαζάρου, Κολοσσός AΞΕΤΕ κ.α) ανώτερων κατηγοριών. Στον «πάγο» βρίσκονται ακόμη τα σχέδια των επενδυτών για την περιοχή Αφάντου Ρόδου, δεδομένων των αρχαιολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η έκταση, η οποία έχει παραχωρηθεί μέσα από τις διαγωνιστικές διαδικασίες του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με πλειοδότες το 2014 τους ομίλους Μ. Αγγελιάδη και Αegean Sun Investments του Ν. Νικολαϊδη για τα δύο τμήματα (βόρειο και νότιο). Σημειωτέον ότι ειδικά η επένδυση του ομογενούς Μ. Αγγελιάδη στην Αφάντου Ρόδου για τη δημιουργία γκολφ, μαρίνας αεροδρομίου, κέντρου αποκατάστασης κ.τ.λ. βρέθηκε στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα μετά και την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στο τέλος Αυγούστου.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required