Γενικός Δείκτης:766.64-0.92%
EUR/USD: 1.17

Μr. Jumbo: «Η Ελλάδα μοιάζει με τρύπια σαμπρέλα»

  • ( UPD -19/10/2017 17:16 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

-Η Ελλάδα μοιάζει με μία τρύπια σαμπρέλα γιατί μόλις κάποιος επιχειρήσει να βάλει αέρα, αυτή αδειάζει και πάλι.

-Μόνο με δουλειά μπορεί να προχωρήσει η Ελλάδα και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η χώρα πτώχευσε διότι υπηρετούσε πτωχευμένες ιδέες, οι οποίες ωστόσο εξακολουθούν και παραμένουν στο προσκήνιο.

Αυτές είναι δύο μόνο από τις ...ατάκες του επικεφαλής του ομίλου Jumbo κ. Απ. Βακάκη κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης της εταιρείας στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών.

Η ανάπτυξη για τον όμιλο δεν μπορεί να έρθει, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στοιχεία από την ελληνική αγορά, κάτι λίγο- πολύ αναμενόμενο για τον όμιλο, δεδομένου ότι η Ελλάδα φαίνεται να έχει πιάσει «ταβάνι».

Οι εκτιμήσεις για την κερδοφορία της νέας χρήσης 2017- 2018 κάνουν λόγο για σταθερότητα με το σκεπτικό ότι έχουν πλέον εξαντληθεί τα περιθώρια για τη συγκράτηση του κόστους, ενώ και τα περιθώρια κέρδους στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης από όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης είναι συγκρατημένα λόγω του χαμηλού διαθέσιμου εισοδήματος στις συγκεκριμένες αγορές.

Στο επενδυτικό κομμάτι το ετήσιο budget διαμορφώνεται κοντά στα 45- 50 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δύο νέων υπερκαταστημάτων (1 στη Ελλάδα, στη Ρουμανία), χωρίς να αποκλείεται και η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων. Σημαντική είναι η συνεισφορά και του ηλεκτρονικού καταστήματος, με 40.000 κωδικούς που μπορεί να αποφέρει τζίρους δύο υπερκαταστημάτων.

  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required