Γενικός Δείκτης:754.36-1.6%
EUR/USD: 1.17

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Θέλει γραφεία και προσφέρει μηνιαίο ενοίκιο €40.000

  • Print
Προσθήκη σχολίου

Της Στεφανίας Σούκη

Εως τις 14 Μαϊου θα έχουν την ευκαιρία ενδιαφερόμενοι μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τα νέα γραφεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αναζητεί γραφεία στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να καλύψει τις στεγαστικές της ανάγκες.

Πρόκειται για μία ακόμη ενδιαφέρουσα, όπως την χαρακτηρίζουν τα ίδια τα στελέχη του εγχώριου real estate, διαγωνιστική διαδικασία, η οποία κινητοποιεί περαιτέρω την ελληνική αγορά επαγγελματικών ακινήτων, μία αγορά που έχει αρχίσει να σημειώνει σταδιακή ανάκαμψη ήδη από την προηγούμενη χρονιά κυρίως όσον αφορά τα καλύτερα, από πλευράς θέσης και προδιαγραφών, επαγγελματικά ακίνητα, δεδομένου ότι τα γραφεία στις δευτερεύουσες αγορές παραμένουν στα «αζήτητα».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσφέρει μηνιαίο μίσθωμα έως 40.000 ευρώ σε μηνιαία βάση ή 9,5 ευρώ ανά τ.μ. που χρηματοδοτείται από πόρους της ίδιας, ενώ τη σχετική απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού έχει εγκρίνει ήδη από τις αρχές Απριλίου το διοικητικό συμβούλιο.  Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη του δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, «για τη δαπάνη που προκαλείται έχει προβλεφθεί η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό της Επιτροπής για το τρέχον έτος βάσει και της σχετικής απόφασης του υπουργού Οικονομικών και υπάρχει επαρκές υπόλοιπο για την κάλυψή της», ενώ η διάρκεια της σύμβασης είναι 12 χρόνια.  Το προσφερόμενο ακίνητο πρέπει να βρίσκεται εντός του μικρού δακτυλίου του Δήμου Αθηναίων και σε απόσταση το ανώτερο 300 μέτρων από σταθμό του μετρό.

Οσον αφορά ειδικά τις κτιριακές ανάγκες της ΕΚ ο διαγωνισμός αφορά τη μίσθωση ακινήτου, αυτοτελούς, κενού και ετοιμοπαράδοτου χώρου, για χρήση γραφείων, αίθουσες συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, ωφέλιμης συνολικής επιφάνειας περίπου 4.200 τ.μ. (ήτοι εξαιρουμένων των χώρων στάθμευσης, κοινόχρηστων χώρων, αποθηκών, κλπ), για τη στέγαση των υπηρεσιών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ν.Π.Δ.Δ., με δυνατότητα απόκλισης ±15%. Το ακίνητο θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εκτός των άλλων, σε χώρους αρχειοθέτησης, συνεδριάσεων και εκδηλώσεων, χώρους αποθήκευσης καθώς και χώρους εξυπηρέτησης μηχανογραφικού κέντρου.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required