Γενικός Δείκτης:638.2-1.62%
EUR/USD: 1.136

Σωκράτης Κόκκαλης: Προνομιακή η θέση της Intralot στις ΗΠΑ

  • ( UPD -16/05/2018 17:21 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

του Δημήτρη Παφίλα

Προνομιακή θέση σε μία αγορά ύψους 300 δισ ευρώ έχει η Intralot, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων.

Όπως είπε ο ίδιος, η Intralot συνεργάζεται σε 12 πολιτείες όπου διαθέτει συμβόλαια λοταρίας και μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, θα μπορεί να προσφέρει αθλητικό στοίχημα άμεσα.

Ο κ. Κόκκαλης υπενθύμισε ότι η Intralot επένδυσε τα προηγούμενα χρόνια πολλά κεφάλαια για να ανταγωνιστεί τις μεγάλες εταιρείες στον κλάδο και αυτό αρχίζει να αποδίδει.

Για παράδειγμα στο διαγωνισμό της λοταρίας του Ιλινοις, η Camelot επέλεξε ως τεχνολογικό πάροχο την Intralot η οποία ανταγωνίστηκε μεγάλες εταιρείες όπως η IGT την οποία και εκτόπισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο συμβόλαιο της Τουρκίας με την Turkcell (λοταρία). Το συμβόλαιο λήγει τον Ιούλιο του 2018 και όπως συμπλήρωσε ο κ. Κόκκαλης έχουμε καλές σχέσεις με τον συνέταιρό μας και αναμένουμε μετά τις εκλογές την ανανέωση του συμβολαίου.

Ο κ .Κόκκαλης αναφερόμενος σε ερωτήματα μετόχων για το μέρισμα είπε χαρακτηριστικά: «κι εγώ θα ήθελα μέρισμα, αλλά έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις οι οποίες συμβαδίζουν με τα συμφέροντα της εταιρείας, που – αυτή την περίοδο- είναι οι επενδύσεις».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Κεραστάρης αναφέρθηκε στη στρατηγική της εταιρείας που περιλαμβάνει το γεωγραφικό επαναπροσδιορισμό της παρουσίας της Intralot, την επένδυση σε νέας γενιάς προϊόντα και την ισχυρή χρηματοοικονομική δομή.

Σχετικά με τη μεγάλη αγορά που ανοίγεται μετά την απόφαση του Αν. Δικαστηρίου στις ΗΠΑ ο κ. Κεραστάρης είπε ότι ανοίγει μια αγορά με μεικτά κέρδη 20 δισ. δολάρια και τζίρο 300 δισ. ενώ το μερίδιο της Intralot στις ΗΠΑ φθάνει το 11%.

Για το συμβόλαιο του Ιλινόις ο κ. Κεραστάρης είπε ότι τα έσοδα για την εταιρεία θα ξεκινήσουν από το Δεκέμβριο του 2018 και θα ανέλθουν σε 340 εκατ. δολάρια με 7.500 σημεία πώλησης και προοπτική να φθάσουν τα 11.000.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου η παρουσίαση της προόδου στους βασικούς άξονες στρατηγικής.

Συγκεκριμένα:

1. Παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις στο μείγμα της πελατειακής βάσης την τελευταία πενταετία και οι επενδύσεις για μετατόπιση του κέντρου του ενδιαφέροντος προς ανεπτυγμένες αγορές και ειδικότερα στην αγορά των ΗΠΑ, όπου η INTRALOT επελέγη τον Ιανουάριο του 2018 από την CAMELOT για την τεχνική υποστήριξη του μεγάλου έργου της Λοταρίας του Ιλλινόις. Ακόμη συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις για την άρση της απαγόρευσης του αθλητικού στοιχήματος, με βάση την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ στις 14 Μαΐου 2018 και δημιουργία μιας αγοράς εν δυνάμει άνω των USD 20 δις GGR.
2. Παρουσιάστηκε η επένδυση στην ολοκληρωμένη σειρά της νέας γενιάς προϊόντων της INTRALOT για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των λοταριών, περιλαμβανομένου του νέου κεντρικού συστήματος λοταρίας και της νέας στοιχηματικής πλατφόρμας με βάση μια ολιστική προσέγγιση εφαρμογής ενιαίων υποδομών σε όλα τα κανάλια διανομής και κατηγορίες περιεχομένου. Οι νέες πλατφόρμες κατά κύριο λόγο διευκολύνουν τον γρήγορο εμπλουτισμό της γκάμας παιχνιδιών και τη μείωση του κόστους κτήσης των υποδομών για τους παρόχους, δημιουργώντας συντριπτικά πλεονεκτήματα για την INTRALOT έναντι του ανταγωνισμού.
3. Αναλύθηκε η επένδυση για την αναδιάρθρωση του δανεισμού που είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση του μεσοσταθμικού ομολογιακού επιτοκίου, την επέκταση της περιόδου αποπληρωμής και την πλήρη αποπληρωμή των κοινοπρακτικών δανείων προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και ανανεώθηκε το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών με εύρος διακύμανσης €0,30 - €12 ανά μετοχή μέχρι ύψους 10% των μετοχών της εταιρείας.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required