Γενικός Δείκτης:708.24-1.35%
EUR/USD: 1.1302

Απεβίωσε ο πάλαι ποτέ «Βασιλιάς των Ξηρών Καρπών» Νίκος Καρδασιλάρης

  • ( UPD -19/07/2018 13:58 )
  • Print
Προσθήκη σχολίου

Η καρδιά του Νίκου Καρδασιλάρη δεν άντεξε. Ο επιχειρηματίας που μέσα σε λίγα χρόνια βρέθηκε απ' την κορυφή στην αγορά ξηρού καρπού στα χαμηλά, αναγκαζόμενος με τα τρία αδέλφια του να παραδώσει στους πιστωτές την Cardico, άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τρίτη από ανακοπή.

Στα χρόνια των «παχιών αγελάδων» ο Νίκος Καρδασιλάρης είχε χαρακτηριστεί ο «Βασιλιάς των Ξηρών Καρπών» στη χώρα μας φθάνοντας να ελέγχει το 70% της αγοράς με τον ετήσιο τζίρο της Cardico να φθάνει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας τα 230 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος έφθασε να διώξει κακήν κακώς ακόμα και την Coca Cola που ήθελε να εξαγοράσει την εταιρεία, στο τέλος όμως τα έχασε όλα. Πρώτα απ' όλα την Cardico που «έσκασε» υπό το βάρος των υπέρογκων χρεών στην έναρξη της κρίσης. Έπειτα το το μεγαλοπρεπές σπίτι του στη Βούλα που βγήκε σε πλειστηριασμό. Και μέσα σε όλα αυτά πέρασε και από την περιπέτεια της σύλληψης για χρέη προς το Δημόσιο έως ότου τα ρυθμίσει.

Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα δύσκολα για τον ίδιο αδικώντας μία διαδρομή στο ελληνικό επιχειρείν που μέχρι την προηγούμενη δεκαετία είχε να επιδείξει μόνο θετικά πράγματα.

Ήταν ο ένας από τους τρεις γιους του Κωνσταντίνου Καρδασιλάρη και μάλιστα ο πρωτότοκος. Ο Νίκος Καρδασιλάρης γεννήθηκε το 1948, κι έκανε οικονομικές σπουδές στην ΑΣΟΕΕ. Ήταν μόλις 20 χρονών όταν μαζί με τον πατέρα του Κωνσταντίνο, ιδρύουν από κοινού την επιχείρηση, η οποία έμελλε να συνεχίσει την οικογενειακή εμπορική δραστηριότητα. Η εταιρεία άλλαξε το 1971, όταν μπήκαν στο «παιχνίδι» και τα μικρότερα αδέρφια του Νίκου, Γιάννης και Γιώργος, ενώ ο διακριτικός τίτλος Cardico προστέθηκε το 1990. Κατόπιν η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο, γιγαντώθηκε όμως στο τέλος «έσκασε».

Η κηδεία του Νίκου Καρδασιλάρη θα γίνει σήμερα στις 17.00 από τον Ιερό Ναό εντός του κοιμητηρίου Βουλιαγμένης. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να δοθούν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού.

  • copyright: No
  • copyright text: Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
  • sponsored: No
  • bloomberg logo: No

Εγγραφείτε στο newsletter για τα τελευταία νέα στο χώρο της οικονομίας και του επιχειρείν

* indicates required